Társoldalunk:

Hétgólos meccsen verte meg a Napoli a Laziót

2021.04.22. 22:50

Az olasz bajnokság (Serie A) 32. fordulójának utolsó meccse a Napoli - Lazio rangadó volt. Az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Napoli, de a második félidőben szépített a Lazio. A hazai csapat ezek után nagyobb fokozatra kapcsolt, és újabb találatot szerezve megnyerte a gólokban gazdag rangadót. 

Az olasz bajnokságban hatalmas küzdelem folyik a Bajnokok-Ligája helyekért. A Serie A 32. fordulójának zárómeccsén a Napoli fogadta a Lazio csapatát annak reményében, hogy győzelem esetén két pontra meg tudja majd közelíteni a Juventust. 

A nápolyi csapat az elmúlt öt meccsén pont a torinóiaktól kapott csak ki egyedül. A Lazio viszont jó formában várta a meccset, mivel az elmúlt öt meccsen nem talált legyőzőre. Így talán némi meglepetésre az első negyedóra végén már két góllal vezetett a hazai csapat. Lazzarival szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, és a videóbíró által megítélt tizenegyest Insigne magabiztosan értékesítette.

A Napoli játékosa a következő hazai gólban is szerepet vállalt. Az olasz válogatott focista egy negyvenméteres labdával indította Mertenst, aki Politanóhoz passzolt. A Napoli játékosa pedig a tizenhatos sarkáról eleresztett pontos lövéssel már kettőre növelte a hazai csapat előnyét. 

A Lazio sem játszott passzív szerepben, mivel a 18. percben Joaquin Correa lövése a kapufán csattant, így kis híján sikerült szépítenie a római csapatnak. A Lazio egyre több veszélyese támadást vezetett, főleg Immobile és Correa személyében vezettek kecsegtető akciókat a vendégek. A Napoli nem erőltette a támadásokat, így az első félidő kétgólos hazai vezetéssel zárult. 

Nagy harc folyt a pályánForrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Claudio Pasquazi

A második félidőt jobban kezdte a Lazio. A rómaiak játékosa, Milinkovic-Savic került nagy helyzetben a Napoli kapuja előtt, de a lövése nem volt elég erős, így a hazai kapus kivédte azt. Az 53. percben a meccs legjobbja, Insigne szerzett parádés gólt: az olasz támadó átemelte a Lazio kapusát, és ezzel már három gólra növelte a hazai csapat előnyét. 

A Lazio megpróbált más ritmusban játszani, és sokszor sikerült átjutattni a labdát a középpályán, de a Napoli kapuját ritkán veszélyeztették. A 65. percben pedig végleg eldőlt a meccs: egy bedobás után Zielinski szép csellel játszotta tisztára magát, majd a lengyel válogatott játékos passzát követően a belga Mertens kapásból hatalmas gólt lőtt a római kapu jobb felső sarkába.

 A Lazio cserélt, és ezt követően sikerült szépíteni a római csapatnak a 71. percben Immobile révén. Az olasz válogatott nagyszerűen lőtte be a labdát a kapu bal oldalába.

Sőt, négy perccel később Milinkovic-Savic végzett el szabadrúgást a hazai tizenhatos előtt, és a 75. percben a Lazio játékosa gyönyörű lövéssel talált be a Napoli kapujába.

Potyogtak a gólok a második félidőben, mivel mindent egy lapra feltéve kitámadott a Lazio. A 80. percben a Napoli megadta a kegyelemdöfést: Osimhen lőtt a Lazio kapujába, így ismét három gól volt a különbség a két csapat között tíz perccel a meccs vége előtt. 

A második félidőben több gól már nem esett, így a Napoli egy gólgazdag második félidőt követően megnyerte a Lazio elleni meccset, és Gennaro Gattuso csapata továbbra is versenyben van a BL-helyekért az olasz bajnokságban. 

Eredmények,Serie A, 32. forduló:

Napoli - Lazio 5-2 (2-0)
AS Roma–Atalanta 1-1 (0-0)