Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a listavezető Vasas 3-0-ra legyőzte a Pécsi MFC csapatát az Illovszky Rudolf Stadionban, ezzel az angyalföldi csapat óriási lépést tett a feljutás felé, míg a mecsekaljai együttes nagy valószínűleg kiszállt a feljutásért vívott harcból.

A feljutás szempontjából óriási tétje volt a meccsnek, ugyanis a forduló előtt a Schindler Szabolcs vezette Vasas 68 ponttal vezette a tabellát a 67 pontos Debrecen előtt. Azonban még a 63 pontos Gyirmót is versenyben van a feljutásért és matematikailag a 60 pontos Pécsnek is volt még esélye.

A mutatott forma alapján a Vasas volt a találkozó esélye, ugyanis az angyalföldi csapat a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte. Persze a Pécs sem volt esélytelen, ugyanis Vas László csapata négy mérkőzés óta veretlen volt az NB II-ben, igaz, a legutóbbi két találkozóján csak döntetlent játszott. Ezek közül a Gyirmót elleni "hatpontos" rangadón elért 3-3-as döntetlen lehetett igazán fájó, ugyanis a mecsekaljai csapat 27 perc után már háromgólos előnyben volt Gyirmóton, mégsem tudott nyerni.

A két csapat az utóbbi években rendszeres elkerülte egymást az osztálykülönbség miatt. Az OTP Bank Liga 2011/12-es szezonjában a Pécs oda-vissza legyőzte a Vasast, az idei NB II-es szezonban pedig 0-0-s döntetlent játszottak a felett Pécsen. Az angyalföldiek legutóbb 2006. március 22-én, egy Magyar Kupa-negyeddöntőben tudták legyőzni a pécsi csapatot Gyánó Szabolcs góljával.

A Vasasnak komoly hiányzói voltak.

A 13 gólos Feczesin Róbert csütörtökök kórházba került miután a reggeli ébredést követően szédülésre és végtagzsibbadásra panaszkodott, átmeneti agyi keringési zavar gyanúja miatt azonnali hatállyal megkezdődött az orvosi kivizsgálása és kórházi ellátása.

Feczesin Róbert a Vasas egyik legfontosabb játékosa Forrás: MTI/Illyés Tibor

A kapus Jova Levente és a középpályás Pekár László korábbi pozitív koronavírus teszteredményeik miatt otthonaikban gyógyulnak, míg Berecz Zsombor esetében a koronavírus-fertőzés utáni visszatérési protokoll folyamata zajlik, így Schindler Szabolcs nem számíthatott a magyar válogatott játéksora.

Ennek ellenére a Vasas remekül kezdett és már a harmadik percben megszerezte a vezetést. Szatmári Lóránd baloldali szögletére Balajti Ádám érkezett a rövid oldalon, és szép mozdulattal a jobb alsó sarokba pörgetett.

Ezt követően a Pécs átvette a játék irányítását és a hetedik percben kis híján kiegyenlített. Egy jobboldali beadás után a lesről induló Adamcsek Máté fejelt felső kapufát, Szilasi Szabolcs játékvezető azonban nem fújt, így ha bemegy, érvényes lett volna a pécsi támadó gólja.

A Vasasnak szűk félóra kellett, hogy kijöjjön a szorításból, és a 28. percben majdnem megszerezte a második gólját. Az előző szezon NB I-es gólkirálya, Radó András tört be a tizenhatoson belülre majd egy befele csel után 14 méterről lőtt, de Helesfay Donát kitolta a léc alá tartó labdát.

A 32. percben újra a Pécs veszélyeztetett.

Egy baloldali beadás után a hosszú oldalon telesen egyedül maradt Keresztes Barna került helyzetbe, az éles szögből leadott bombája azonban elakadt a kivetődő Ivan Rados kezében. Egy perccel később Radó villant a pécsi kapu előtt. Egy jobboldali szöglet után tíz méterről fejelhetett a 169 centis támadó, Helesfay azonban vetődve hárított.

Az első félidő végén még az angyalföldi csapatnak volt egy ziccere.

Egy védelem mögé bepörgetett labdával Szatmári került helyzetbe, de a közeli lövése az oldalhálóban landolt.

Több gól is születhetett volna az első félidőben Forrás: Kurdi József/pmfc.hu

A második félidőt a Vasas kezdte aktívabban. Az angyalföldi csapat beszorította a Pécset, azonban igazán nagyon helyzetet nem tudott kidolgozni. Az 55. percben Szatmári kísérletezett egy 23 méteres bombával, de Helesfay kitolta a léc alá tartó labdát.

A 63. percben a semmiből egyenlíthetett volna a Pécs. Egy baloldali szabadrúgás után Preklet Csaba fejelhetett teljesen tisztán, de pécsi jobbhátvéd méterekkel célt tévesztett. Preklet hibája egy perccel később majdnem megbosszulta magát, mert az ellentámadásból Radó lépett ki helyzetben, de a közeli lövését Helesfay lábbal védeni tudta.

A 66. percben emberelőnybe kerülhetett volna a Vasas.

Egy hosszú indítás után Radó léphetett volna ki ziccerben, azonban a kapujából rossz ütemben kilépő Helesfay a tizenhatoson kívül kézzel tisztázott a Vasas csatára elől, de az esethez közel álló Szilasi Szabolcs játékvezető nem vette észre a kezezést.

A 79. percben a Vasas egy gyönyörű góllal növelte az előnyét.

Egy szép támadás végén Radó passzolt középre, a csereként beálló Radó átlépte a labdát, a mögötte érkező Szatmári pedig 14 méterről a jobb felső sarokba tekert.

A második bekapott gól után a Pécs még rohamozott, de komoly veszélyt nem tudott kialakítani.

A 88. percben aztán eldőlt a mérkőzés.

Egy jobboldali szögeltre a kétszeres magyar válogatott Kenny Otigba robbant be, és nagy erővel a kapu bal oldalába fejelt.

A Vasas négy fordulóval a vége előtt óriási lépést tett a feljutás felé Forrás: vasasfc.hu

Ezzel a győzelemmel a Vasas továbbra is vezeti a tabellát, a negyedik Pécsnek pedig hét pont a lemaradása a második, feljutó helyen álló, egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Debrecen mögött, így a mecsekaljai együttes nagy valószínűleg kiszállt a feljutásért vívott harcból.

Merkantil Bank Liga 34. forduló
Vasas FC-Pécsi MFC 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Balajti (3.), Szatmári (79.), Otigba (88.)

A Merkantil Bank Liga tabellája Forrás: nb2.hu