Társoldalunk:

A kiesés elől menekülő Diósgyőr a Kisvárdát is legyőzte

2021.04.24. 18:58

A DVTK 1-0-ra győzött a Kisvárda otthonában a labdarúgó NB I 31. fordulójában. A miskolci csapat zsinórban harmadik győzelmét aratta, és továbbra is harcol a bennmaradás kivívásáért.

A Kisvárda a 4. hely megszerzésében bízik, amely - a Fehérvár kupagyőzelme esetén - nemzetközi kupaindulást is érhet Supka Attila csapata számára. A hazai együttes az utóbbi négy mérkőzésén gólt sem kapott, igaz a góllövés sem az erőssége, mindössze 25 alkalommal talált be ebben a bajnoki idényben, amely messze a legkevesebb az NB I mezőnyében.

Kisvárdán NB I-es bajnokin még nem győzött a Diósgyőr, amely az előző két meccsét viszont megnyerte, és elmozdult a tabella utolsó helyéről. A bennmaradás kapcsán továbbra sem csak a saját kezében van a miskolci csapat sorsa, de még mindig nem teljesen reménytelen a helyzete.

A mérkőzés első kisebb lehetősége Vanacek nevéhez fűződött, de a Diósgyőr cseh támadójának 21 méterről megeresztett lövése nem volt veszélyes a kapura. A Kisvárda igyekezett megbecsülni a labdát és fegyelmezetten védekezett, a DVTK nem találta a rést. Nem lehetett túlzottan eseménydúsnak nevezni az első 20 percet.

A félidő második fele sem hozott túlzottan közönségszórakoztató játékot, igaz, a hazai együttes vezetett néhány tetszetős támadást. A meccs legnagyobb lehetősége a 44. percben Kravchenko előtt adódott, aki egy szöglet után fejelt kevéssel mellé, majd a hosszabbításban Melnyik 30 méteres lökete csattant a felsőlécen.

A szünetben nem cserélt egyik csapat sem, és a játék képe sem igazán változott, a második félidő eleje is azt a játékot hozta, amelyet az első játékrész jelentős részében lehetett látni. Különösen a kiesés elől menekülő Diósgyőr számára lett volna életbevágó, hogy betaláljon, de nem tudott eljutni az ellenfél kapujáig.

Az 55. percben Ötvös, majd egy perccel később Kovácsréti révén két kisebb helyzetet is kidolgozott a Kisvárda, de mindkét lehetőségből jóval többet ki lehetett volna hozni pontosabb passzokkal. A túloldalon Grgic jelentkezett egy lövéssel, a labda azonban elkerülte a jobb alsó sarkot.

A 63. percben aztán Cirkovic hibáját Grozav kihasználta, és egy közeli átemeléssel megszerezte a vezetést a DVTK számára. Supka Attila csapata közel 500 perc után kapott újra gólt. 

A 75. percben Bumba révén a Kisvárda kihasználhatta volna azt, hogy Malenica rossz helyre ütött egy középre adott labdát, de közeli lövése elakadt a hibáját javító kapusban.

A hajrában a Kisvárda nem tudott igazán veszélyes helyzetet kidolgozni, a DVTK megőrizte előnyét, és zsinórban harmadszor is győzni tudott a bajnokságban. Zoran Zekic csapata még mindig kiesőhelyen áll, de már csak 1 pont a hátránya a vasárnap pályára lépő Honvéddal szemben, és jó formája alapján még okkal bízhat a bennmaradás kiharcolásában.

A DVTK újra győzött az NB I-benForrás: dvtk.eu

NB I, 31. forduló:
Kisvárda-DVTK 0-1 (0-0)
gólszerző: Grozav 63.

korábban:
Puskás Akadémia-ZTE 1-4 (1-1)
gólszerzők: Komáromi 10., ill Favorov 13., Tajti 76., Futács 88., 90+2.