A klub legendás focistái lehetnek az Arsenal új tulajdonosai

Horizontal
Thierry Henry (R) of Arsenal celebrates scoring against Ajax with teammate Dennis Bergkamp during a pre season "Dennis Bergkamp" testimonial match at Emirates stadium in north London, 22 July 2006. The match played in honour of Arsenal's Dutch player Dennis Bergkamp who has served the club for 11 years and will retire after the game is the first match played at the club's new stadium. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN (Photo by ODD ANDERSEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint a svéd vállalkozó, a Spotify társalapítójaként ismert Daniel Ek három Arsenal-legendával, Dennis Bergkamppal, Patrick Vieirával és Thierry Henry-val arra készülnek, hogy közösen ajánlatot tegyenek az észak-londoni klub megvételére az amerikai milliárdos Stan Kroenkénak.

Az angol The Guardian értesülése szerint a svéd milliárdos a múlt héten kezdett érdeklődni az Arsenal esetleges megvásárlásáról, jövő héten pedig hivatalos ajánlatot is tehet a klubért.

A történet onnan indult, hogy az észak-londoni klub is csatlakozott az Európai Szuperligához, amely kiverte a biztosítékot az Arsenal-szurkolóknál. A csapat múlt heti Everton elleni bajnoki mérkőzése előtt több ezer ember tüntetett az Emirates Stadion előtt, és az amerikai milliárdos tulajdonos Stan Kroenke távozását követelték.

Az Arsenal Stan Kroenke színrelépése óta hanyatlik Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Múlt héten még csak a Spotify társalapítójának szerepvállalásáról pusmogtak, most viszont Dennis Bergkamp, Patrick Vieira és Thierry Henry esetleges szerepvállalásával az Arsenal-szurkolók egyszerre két legyet üthetnek egy csapásra. Megszabadulhatnának az évek óta gyűlölt Stan Kroenkétól, ráadásul visszatérhetne a klub három legendás játékosa is.

- mondta a svéd üzletember.

Daniel Ek lehet az Arsenal új tulajdonosa Forrás: AFP/Toru Yamanaka

A The Guardian értesülése szerint Kroenke 2 milliárd fontért hajlandó lenne eladni az Arsenalt, amit Daniel Ek akár saját zsebből is ki tudna fizetni, ugyanis 3,4 milliárd font a becsült vagyona.

Azonban Ek a három Arsenal-legenda csatlakozásával simán összeszedheti azt az összeget, amivel ki tudnák vásárolni Kroenkét.