Budapestre érkezik az Európa-bajnokság trófeája

Portugália-Franciaország eb döntő euro 2016 foci eb
PARIS, FRANCE - JULY 10: The Henri Delaunay trophy is displayed prior to the UEFA EURO 2016 Final match between Portugal and France at Stade de France on July 10, 2016 in Paris, France. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A napokban a magyar fővárosba érkezik az Henri Delaunay Kupa, amelyet a részben a budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság győztese érdemel ki.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta, a trófeát - amely három napot tölt majd Magyarországon - a magyar válogatott tagjai is megtekinthetik, emellett néhány sajtóeseményen mutatják be, illetve több nevezetes budapesti helyszínen fényképezik.

"Ez Budapestnek és a magyar futballnak is egyfajta hírverés, és kissé kezdhet talán úrrá lenni rajtunk az Eb-láz is. Az az Európa-bajnokság, amelyre a kelleténél többet vártunk, már csak egy karnyújtásnyira van" - jegyezte meg Szöllősi György.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.