Társoldalunk:

Így jelent meg a bíróságon a két nő bántalmazásával vádolt Ryan Giggs - videó

2021.04.28. 14:32

A Manchester United legendáját, a walesi válogatott szövetségi kapitányát, Ryan Giggst – aki az eset következében nem lesz ott az Európa-bajnokságon –, családon belüli erőszakkal vádolják, amely miatt szerdán reggel a kamerák kereszttüzében jelent meg a bíróságon.

Giggst tavaly ősszel családi erőszak vádjával vették őrizetbe. A 47 éves szakember kihallgatás során tagadta a vádakat, de mindenben együtt működött a hatóságokkal. Giggst ez után óvadék ellenében elengedték, de eljárás indult ellene.

A BBC beszámolója szerint a Manchester United legendája a 39 éves barátnőjét és egy 20-as éveiben járó salfordi nőt is bántalmazott, ezért a hatóságok pedig vádat emeltek ellene.

Így jelent meg Giggs a bíróságon:

A manchesteri törvényszéken megtartott, mindössze 13 perces tárgyaláson elhangzott, hogy a 47 éves edzőt a többi között párkapcsolati erőszakkal, testi sértéssel, zaklatással és kényszerítéssel vádolják, amit a 2017. december 1. és tavaly november 2. közötti időszakban követett el a barátnőjével, Kate Greville-lel, illetve annak lánytestvérvel Emma Greville-lel.szemben.

A tárgyalás május 26-án folytatódik.

Az ügy miatt Giggs már tavaly novemberben és idén márciusban sem ült le a walesi válogatott kispadjára. A fejlemények miatt a walesi szövetség úgy döntött, az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon is Robert Page helyettesíti őt.

Giggs 23 évet futballozott a Manchester Unitedben, amelynek színeiben 963 mérkőzésen lépett pályára, 13 bajnoki címet nyert és kétszer a Bajnokok Ligája-trófeát is elhódította az együttessel. A walesi válogatottban 1991 és 2007 között 64-szer szerepelt, majd 2018-ban nevezeték ki szövetségi kapitánynak.

Wales a török, az olasz és a svájci csapattal találkozik a kontinensviadal csoportkörében.