A világ legbefolyásosabb játékosügynöke olyat tett, mint még soha

fbl Horizontal
Juventus' female player Barbara Bonansea (C) waves supporters as she holds the Supercoppa women trophy before the Italian Serie A football match between Juventus and Genoa on October 30, 2019 at the 'Allianz Stadium' in Turin. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ legbefolyásosabb játékosügynökének tartott Mino Raiola először szerződött le egy női labdarúgóval, így mostantól ő képviseli az olasz válogatott támadót, Barbara Bonanseát.

Az 53 éves olasz játékosügynök nem csupán a maga szakterületén, de az egész labdarúgásban az egyik legmeghatározóbb figura, aki olyan játékosok érdekeit képviseli, mint Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Erling Haaland, Matthijs de Ligt vagy Gianluigi Donnarumma – és persze még sok más név is megtalálható a cége által menedzselt sportolók listáján.

Barbara Bonansea kezében a 2019-es Olasz Szuperkupával Forrás: AFP/Marco Bertorello

Most pedig már egy nő is van köztük: az első fecske nem más, mint Barbara Bonansea, a Juventus női csapatának, valamint az olasz válogatottnak a támadója. Bonansea 2017 óta a Juve játékosa, ez idő alatt 67 bajnokin 39 gólt lőtt, míg a válogatottban 61 meccsen 21 gól a mérlege. A La Gazzetta dello Sport olasz lap információi szerint Raiola máris bevetheti magát, ugyanis Boninsea a világ legjobb csapatának tartott, hétszeres BL-győztes (ebből az utolsó ötöt sorozatban nyerte) Olympique Lyon csapatában folytathatja a karrierjét.

A Raiola által képviselt focisták neveit elnézve annyi megállapítható, hogy az olasz menedzser ritkán nyúl mellé, és, ha most jók a megérzései az azt jelentheti, hogy sorsdöntő változások indulhatnak el a női labdarúgásban, és elismertségben egy újabb lépéssel kerülhetnek közelebb a férfiakhoz.