Vágólapra másolva!
A listavezető Vasas a 94. percben lőtt góllal mentette döntetlenre a Soroksár elleni mérkőzést a labdarúgó NB II 35. fordulójában. A feljutásra sokáig esélyes Pécs ezúttal Ajkán kapott ki, és már matematikai esélye sem maradt az első két hely valamelyikének megszerzésére. 

A tabellát a Debrecen előtt egy, míg a harmadik helyen álló Gyirmót előtt öt ponttal vezető Vasas a középmezőnyben, egészen pontosan a 10. helyen álló, de meglepetésre mindig képes Soroksár vendége volt.

Az első lehetőség valóban a hazaiak előtt adódott, de Lovrencsics Balázs Rados kezébe fejelte a labdát ígéretes helyzetben. Válaszul a túloldalon előbb Balajti Ádám, majd Hinora Kristóf került helyzetbe, hogy aztán meccs első ziccerét a Soroksár hibázza el Csernki révén. Hat perccel később már nem hibázott a korábbi FTC-támadó, 15 méterről lőtte ki az alsó sarkot (1-0).

A Vasas összekapta magát, és tíz perccel később Szatmári Lóránd góljával egyenlítettek az angyalföldiek. Fordulás után nem sokkal, egészen pontosan az 53. percben viszont már újra a Soroksár vezetett:

egy szögletet követően Gyömbér Gábor ollózását még védte Rados, a kipattanót azonban Valencsik már bekotorta a Vasas kapujába.

A folytatásban is inkább a hazaiaknak voltak lehetőségeik, még, ha ziccerig nem is jutottak, a 88. percben pedig úgy tűnt, hogy Otigba végleg eldöntötte a mérkőzést – de nem a góljával. A Vasas rutinos védője megkapta a második sárga lapját, így a piros-kékek tíz emberrel fejezték be a találkozót. Azonban egy szöglet után a 94. percben Hidi Sándor a léc alá bombázta az egyenlítő gólt (2-2).

Az utolsó másodpercekben jött össze az egyenlítés a listavezetőnek Forrás: Vasas FC/Facebook

A feljutásra sokáig esélyesnek tartott Pécsi MFC egy második perces góllal kapott ki Ajkán, így három fordulóval a zárás előtt már matematikai esélye sincs az első két hely valamelyikén végezni.

Az előző szezonban még NB I-es Kaposvár egyre nagyobb bajban van. A Rákóczi ezúttal több mint egy félidőt emberhátrányban játszva kapott nagyon simán az utolsó helyezett DEAC otthonában, és továbbra is két pont a hátránya a még éppen bent maradó helyen (16.) álló Siófokkal szemben. A Balaton-parti csapat 18 órától Kazinbarcikán lép pályára.

A Haladás a Szentlőrinc otthonában kapott ki 1-0-ra, míg a Dorog egy fordulatos, öt gólt hozó mérkőzésen győzte le a Szeged-Csanád Grosics Akadámia csapatát.

Eredmények, NB II, 35. forduló:
DEAC–Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (1-0)
gól: Bényei B. 38., Nagy K. 56., Sidibe 85.) – Kihagyott 11-es: Nagy K. 56. –
piros lap: Nagy T. 41. (Kaposvár)
Dorogi FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–3 (1-1)
gól: Szerencsi 27., Belényesi 71., ill. Oláh G. 35., Haruna 50., Gajdos 79.
Pécsi MFC–FC Ajka 0–1 (0-1)
gól: Soltész 2.
Soroksár SC–Vasas FC 2–2 (1-1)
gól: Csernik 23., Valencsik 53., ill. Szatmári L. 33., Hidi S. 90+4.
piros lap: Otigba 88. (Vasas)
Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás 1–0 (0-0)
gól: Mervó Bence 52.

A 18 órakor kezdődő mérkőzések:
Nyíregyháza Spartacus FC-Gyirmót FC Győr
WKW ETO FC Győr-Szolnoki MÁV FC
Kolorcity Kazincbarcika SC-BFC Siófok
Békéscsaba 1912 Előre-Debreceni VSC
Aqvital FC Csákvár-Budaörs