A Manchester United kiütötte az AS Romát

Bruno Fernandes Manchester United
Manchester United's Portuguese midfielder Bruno Fernandes (L) celebrates with Manchester United's Brazilian midfielder Fred (R) after scoring the opening goal of the UEFA Europa League semi-final, first leg football match between Manchester United and Roma at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on April 29, 2021. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésein a Manchester United az AS Romát, a Villarreal pedig az Arsenalt fogadta.

Vajon lesz-e angol házidöntő a BL-ben és/vagy az Európa-ligában? Előbbihez a Manchester City és a Chelsea közel került hétközi teljesítményével, ezúttal a második számú európai kupasorozatban tehetett felé egy lépést a Manchester United és az Arsenal.

A 9. percben Bruno Fernandes góljával a manchesteriek meg is szerezték a vezetést. A portugál középpályás egy nagyszerű támadás végén talált a kapuba.

Nem tartott sokáig a hazaiak öröme, a 15. percben Lorenzo Pellegrini tizenegyesből egyenlíteni tudott. Paul Pogba kezezett a büntetőterületen belül az esetet megelőzően.

Az első félidő hajrájában a United-specialista, Edin Dzeko góljával a rómaiak átvették a vezetést. Az olasz csapat találata legalább annyira szép volt, mint a United első gólja.

A 45+5. percben Edinson Cavani még kihagyott egy nagy ziccert, szemben a fordulás után, amikor Fernandes passzát már gólra váltotta.

A 64. percben visszavette a vezetést a Manchester United: Wan-Bissaka lőtt éles szögből kapura, ami után Mirante pont Cavani elé ütötte a labdát, aki megszerezte második gólját.

A 71. percben büntetőhöz jutott Ole Gunnar Solskjaer együttese, miután Cavanival szemben szabálytalankodtak a római védők. A tizenegyest Fernandes értékesítette.

Négy perccel később Fernandes második asszisztját is kiosztotta: beadásából Pogba fejelte be az ötödik manchesteri gólt.

A 86. percben a csereként beállt Mason Greenwood is gólt szerzett, a Manchester United 6-2-re kiütötte az AS Romát.

Unai Emery korábbi csapata, az Arsenal ellen vezethette a Villarrealt, és mostani klubja számára igencsak jól kezdődött a találkozó. Az 5. percben Manu Trigueros góljával megszerezték a vezetést.

Szűk fél óra után már kettő volt a spanyol csapat előnye. Egy szögletet követően Raúl Albiol volt eredményes.

Az 57. percben még nagyobb bajba került az Arsenal, miután Daniel Ceballos megkapta a második sárga lapját, így csapata emberhátrányba került.

Ennek ellenére az Arsenal a 73. percben Nicolas Pepe büntetőből szerzett góljával szépített.

A Villarreal sem úszta meg piros lap nélkül a mérkőzést, Etienne Capoue is megkapta második sárga színű kártyáját. Az Arsenal ennek ellenére sem tudott egyenlíteni, így 2-1-es hátrányban várhatja a visszavágót.

Európa-liga, elődöntő, 1. meccs
Manchester United - AS Roma 6-2 (1-2)
Villarreal - Arsenal 2-1 (2-0)