Kapzsinak és pénzéhesnek nevezték a Real Madrid elnökét

Real Madrid's new signing Reinier Jesus Carvalho's presentation 2020,Madrid,presentation,Reinier Jesus Carvalho,Spain
MADRID, SPAIN - FEBRUARY 18: President of Real Madrid Club Florentino Perez makes a speech during a presentation ceremony of Real Madrid's new signing 18-year-old Brazilian footballer Reinier Jesus Carvalho at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on February 18, 2020. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A norvég labdarúgás egyik leghíresebb edzője, a jelenleg Trondheimben, a Rosenborg csapatánál dolgozó Åge Hareide kapzsinak és pénzéhesnek nevezte a Real Madrid elnökét, Florentino Pérezt. Hareide szerint a Szuperliga megölte volna Európa labdarúgását, és sajnálatos, hogy Pérez úgy gondolkodik, mint az amerikaiak, vagy a kínaiak.

A Rosenborg edzője, Åge Hareide maga is tapasztalhatta, milyen a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligájában szerepelni. 2015-ben a Malmö edzőjeként a sorozat főtábláján játszott a spanyol csapat ellen, és Madridban 8-0-s vereséget szenvedett. A VG című norvég lap most megkereste Åge Hareidét, hogy mit gondol a Szuperliga összeomlásáról és arról, hogy a kezdeményezés mögött a Real Madrid elnöke állt.

"Pérez nem akar abban a közösségben tag lenni, amelynek valóban fontos a labdarúgás" - mondta Åge Hareide.

Az amerikaiak és a kínaiak pontosan így gondolkodnak, ahogyan ő. Csakhogy az amerikaiaknak és a kínaiaknak semmi közük nincsen a valódi futballhoz. A spanyoloknak viszont igen. Éppen ezért borzalmas, hogy mindez megtörténhetett."

Åge Hareide szerint Florentino Pérez kapzsi és pénzéhes lett Forrás: AFP/Lorraine O'sullivan

Åge Hareide azt is elmondta, hogy a futballban szinte mindig a leggazdagabb csapatok a legjobbak, de a hangsúly a szinte szón van. Mert néha olyan együttesek is győzni tudnak, amelyek kevesebb pénzből gazdálkodnak. Szerinte a Bajnokok Ligájában meg kell hagyni a kisebb csapatoknak is a lehetőséget, hogy azok oda bejutva a főtáblán játszhassanak és pénzt keressenek. Szerinte már az UEFA is rossz útra lépett azzal, hogy 32-ről 36 csapatosra duzzasztotta a Bajnokok Ligáját, mert ez a törekvés sem szól másról, mint a pénz hajhászásáról.

"Szégyen, amit az UEFA csinál" - mondta Åge Hareide, aki jelenleg a Rosenborg edzője Norvégiában.

Forrás