Szörnyű bántalmazásokat élt át az Arsenal egykori focistája

SOCCER-ARSENAL/WRIGHT SOCCER-ARSENAL/WRIGHT Horizontal
Arsenal striker Ian Wright shoots on goal during Arsenal's training session at the Parc des Princes in Paris 09 May on the eve of their Cup Winners Cup final against Zaragoza. AFP PHOTO (Photo by PASCAL PAVANI / AFP)
Vágólapra másolva!
Szörnyű gyerekkoráról mesélt az Arsenal volt játékosa, Ian Wright. Azt mondta, hogy mostohaapja miatt rettenetes terrorban kellett élnie. A történetet a BBC dolgozta fel egy dokumentumfilmben.

Az 57 éves Ian Wright ma is borzongva gondol vissza gyerekkorára, amikor a mostohaapja terrorban tartotta az egész családot. A történetet a BBC dolgozta fel. A tévések Ian Wright egykori otthonába látogattak el, s mindez ma is megrázta az Arsenal egykori kiváló játékosát.

Wright most beszélt erről először a nyilvánosság előtt. Édesanyjával és mostohaapjával, valamint két testvérével Lewishamban éltek. "Be kellett fognom a fülemet, hogy ne halljam, amikor a mostohaapám az anyámat verte" - mondta a tévében Wright.

A focista mostohaapja rendszeresen a lakás falához állította Wrightot, miközben a tévében meccseket nézett. A kisfiúnak nem volt szabad a falhoz érnie és nem volt szabad megfordulnia sem.

Wright sokáig elnyomta magában a gyerekkori bántalmazások miatti traumáját, s csak 32 éves korában fordult szakemberhez.

Ian Wright, az Arsenal focistája volt Forrás: AFP/Pascal Pavani

Ott mondta el, hogy 14 éves korában abbahagyta az iskolát, s egy kőműves segédjeként kezdett el dolgozni. A mentális kínzásokon átesett gyereket végül a Crystal Palace fedezte fel és ott kezdett el komolyan focizni. Az Arsenalhoz később került át, és a londoni csapatban vált igazi sztárjátékossá.

Forrás