Társoldalunk:

A Real Madrid futballistája ismét megsérült, lemaradhat az Európa-bajnokságról is

2021.04.29. 18:50

Daniel Carvajal, a Real Madrid spanyol válogatott labdarúgója ismét megsérült, a szezonban már ötödször.

A bajnoki címvédő együttes a szerdai pihenőnapját követően adott tájékoztatást a védő egészségi állapotáról, akinek jobb combizmában adódtak problémái. Csakúgy, mint a legutóbbi két alkalommal.

A Real Madrid nem közölte, hogy a futballistára milyen hosszú kihagyás vár, a spanyol sajtó ugyanakkor arról számolt be, hogy a klubszezonban már nem állhat csapata rendelkezésére, és nagy valószínűséggel lemarad a nyári Európa-bajnokságról is.

Dani Carvajal már az ötödik alkalommal sérült meg a szezonbanForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Oscar J. Barroso

Carvajal kedden kezdőként lépett pályára a Chelsea elleni Bajnokok Ligája elődöntő első, 1-1-re végződő madridi felvonásán. A 77. percben lecserélt játékoson már akkor látható volt, hogy újfent nincs rendben a lába.

Az egészségesen alapjátékosnak számító Carvajal a 2020/21-es idényben mindössze 15 tétmérkőzésen állt rendelkezésre, miközben 30 héten át nem volt bevethető állapotban.

A COPE rádióban elhangzottak szerint a Real Madridnál már 51 sérülést diagnosztizáltak az idényben - a koronavírushoz kapcsolódó hiányzásokat is beleszámítva már 57 esetet -, ez messze a legmagasabb a spanyol élvonalban. A királyiakat a Barcelona 35-tel és a Villarreal 34-gyel követi. A Real Madridnál csak a két kapus, Thibaut Courtois és Andrij Lunin nem hiányzott még sérülés miatt.