Vágólapra másolva!
Szombat este a Német Kupa második elődöntőjében a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund 5-0-ra legyőzte a másodosztályú Holstein Kiel csapatát, ezzel a BVB lesz az ellenfele a május 13-án sorra kerülő fináléban az RB Leipzignek.

Előzetesen éles meccsre volt kilátás, hiszen januárban a legjobb 32 között a másodosztályban a feljutásért harcoló Holstein Kiel búcsúztatta a német rekordbajnok Bayern Münchent. A vendégek abban is bízhattak, hogy nem lépett pályára a Borussia Dortmund legértékesebb játékosa, a norvég Erling Haaland.

Ennek ellenére a találkozó éles elődöntő helyett inkább egy gálameccsre hasonlított, ugyanis a Dortmund fél óra alatt kivégezte a Holstein Kielt. A gólok sorát az amerikai válogatott Giovanni Reyna nyitotta a 16. percben, aki Jadon Sancho átadása után 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Reyna a 22. percben ismét megvillant. Ezúttal egy gyönyörű támadás végén egy kipattanót lőtt közelről a kapuba.

A 25. percben eldőlt a mérkőzés. A csapatkapitány Marco Reus kapott remek kiugratást Emre Cantól, majd egy gyönyörű átvétel után a rövid alsóba belsőzött.

Ezt követően már csak az volt a kérdés, hogy hány gólt akar még lőni a Dortmund. A 32. percben jött is a negyedik. Egy eladott labda után a belga válogatott Thorgan Hazard lépett ki ziccerben, és a hidegvérrel a bal alsó sarokba lőtt.

Kilenc perccel később újabb gólt lőtt a Dortmund. A 17 éves Jude Bellingham kapott egy visszatett labdát, a 16 méterről megeresztett lövése irányt változtatott egy védőn, ez teljesen becsapta a Kiel kapusát, akinek esélye sem volt a hárításra.

  • Ezek után korántsem meglepő statisztika, hogy a Borussia Dortmund lett a történelem első csapata, amely öt gólt lőtt a Német Kupa elődöntőjének első félidejében.

A fordulás után a Dortmund visszavett a tempóból, a horvát Edin Terzic vezetőedző sorra hozta le a kulcsembereit, a Holstein Kiel pedig derekasan ment előre, hogy legalább a szépítőgólja meglegyen.

A második félidő a gólok helyett sajnos egy horrorsérülésról marad emlékezetes.

A 71. percben a néhány perccel korábban beálló Mateu Morey próbált elérni egy labdát, azonban egy rossz mozdulat következtében a földre került, minden bizonnyal elszakadt a térdszalagja.

A 21 éves Mateu Morey alig nyolc percet töltött a pályán Forrás: AFP/Ina Fassbender

A spanyol játékos sérülése teljesen rányomta a bélyegét a hajrára. Ezt követően már mindkét csapat csak le akarta pörgetni az órát, így az eredmény már nem változott. Ezzel a győzelemmel a Dortmund bejutott a döntőbe, ahol a három magyar válogatott játékost – Gulácsi Péter, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket – foglalkoztató RB Leipzig lesz az ellenfele.

Német Kupa, elődöntő
Borussia Dortmund-Holstein Kiel 5-0 (5-0)
Gólszerzők: Reyna (16., 22.), Reus (26.), Hazard (32.), Bellingham (41.)