Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában a címvédő Paris Saint-Germain 2-1-re legyőzte a Lens csapatát a Parc des Princes Stadionban.

Mauricio Pochettino csapata hét közben hazai pályán 2-1-re elvesztette a Manchester City elleni BL-elődöntő első mérkőzését, azonban az argentin mester Pep Guardiolával ellentétben nem engedhette meg magának, hogy a jövő heti visszavágóra a teljes csapatát pihentesse. A párizsi együttesnek ugyanis egy pont volt a lemaradása listavezető Lille mögött és négy fordulóval a vége előtt nem fért bele egy újabb pontvesztés.

Az első félidőben a párizsi csapat irányította a meccset, de a kisebb sérüléssel bajlódó Kylian Mbappé és a kispados Ángel Di Maria nélkül hiányzott a sebesség a PSG játékából, így sokáig a nagy helyzetek is elmaradtak. A 33. percben aztán megszerezte a vezetést a PSG. A német világbajnok Julian Draxler labdaszerzése után Neymar lépett ki ziccerben, és higgadtan a bal alsó sarokba gurított.

Hat perccel később növelhette volna az előnyét a párizsi csapat. Pablo Sarabia került ígéretes helyzetbe, de a spanyol középpályás kilencméteres lövését Wuilker Farinez óriási bravúrral kitolta a bal alsó sarokból.

Az első félidő hajrájában egyenlíthetett volna a Lens.

Arnaud Kalimuendo került helyzetbe, de a kiszorított helyzetből leadott lövést Keylor Navas kiütötte, a kipattanót pedig Yannick Cahuzac kapu mellé bombázta.

A második félidőt sokkal aktívabban kezdte a Lens, de egyenlítés helyett a PSG szerzett újabb gólt a semmiből. Neymat jobboldali szögletére a csapatkapitány Marquinhos érkezett, és akárcsak a hét közi BL-meccsen, most is a kapu jobb oldalába fejelt.

A találkozó azonban nem dőlt el, mert a második párizsi gól után azonnal szépített a Lens. Egy jobboldali beadás után Arnaud Kalimuendo próbálkozott egy ollózással, de nem találta el jól a labdát, a lecsorgó viszont Ignatius Ganago elé került, aki közelről a hálóba lőtt.

A 67. percben ismét kétgólos előnybe kerülhetett volna a PSG, de Neymar 23 méteres szabadrúgását Farinez elképesztő bravúrral a bal kapufára ütötte. A folytatásban a PSG rutinosan tartotta a labdát, néhány helyzetet is kidolgozott. A 83. percben még Mauro Icardi lőtt is gólt ziccerből, de a játékvezető les miatt nem adta meg az argentin támadó gólját, de ez a lényegi kérdéseken már nem változtatott.

Neymar volt a Paris Saint-Germain nyerőembere Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Ezzel a győzelemmel a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain csak néhány órára állt a tabella élére, ugyanis az esti mérkőzésen a Lille hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Nice együttesét, így azonnal vissza is előzte a párizsi csapatot.

Ligue 1, 35. forduló
Paris Saint-Germain-Lens 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Neymar (33.), Marquinhos (59.) ill. Ganago (61.)