Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo 83. és 90. percben szerzett góljaival a Juventus 2-1-re nyert az Udinese vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A tavaly győztes torinóiak már annak a tudatában léptek pályára Udinében, hogy véget ért 2012 óta tartó egyeduralmuk. Nem sokkal a találkozó előtt dőlt el ugyanis a Sassuolo-Atalanta meccs 1-1-es végeredményével, hogy az Internazionale lett a bajnok.

A mérkőzés 10. percében az Udinese szerezte meg a vezetést, Nahuel Molina találatával. Az első félidő derekán kis híján egyenlített a Juventus, de Weston McKennie kevéssel a kapu mellé szállt. A folytatásban óriási mezőnyfölényben játszott a torinói együttes, mégis az Udinese előtt adódtak nagyobb helyzetek. Az 52. percben Tolgay Arslan közeli lövése csupán pár centivel kerülte el a Juve kapuját, majd Jens Stryger Larsen próbálkozása ment menné.

Ronaldo két góljával fordított a trónfosztott Juventus Forrás: AFP/Marco Bertorello



A hajrában Rodrigo De Paul kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a Juventus javára.

Az idegen csatáját Cristiano Ronaldo nyerte a kapussal szemben, ugyanis védhetetlen lövése Simone Scuffet mellett vágódott a bal alsó sarokba.

A gól után tovább nyomott a Juventus, aminek végül újabb gól lett az eredménye: Rabiot beívelése után Ronaldo mesterien fejelt a jobb alsó sarokba, ezzel beállítva a 2-1-es végeredményt.

Serie A, 34. forduló:
Udinese-Juventus 1-2 (1-0)