Jürgen Klopp nem fogja visszatartani Virgil van Dijkot

fbl Horizontal
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) talks with Liverpool's Dutch defender Virgil van Dijk following the English Premier League football match between Liverpool and Brighton and Hove Albion at Anfield in Liverpool, north west England on December 1, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője nem kényszeríti, de nem is tartja vissza Virgil van Dijkot, ha súlyos térdsérülése után játszani akar majd a holland válogatottban az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon.

A német szakvezető elmondta, továbbra is bizonytalan, hogy a középhátvéd mikor edzhet ismét a csapattársaival, de a következő hetekben erre még biztosan nem kerülhet sor. Hozzátette, Van Dijk rehabilitációja jól halad, és igyekszik a lehető leggyorsabban visszanyerni korábbi erőállapotát.

Jürgen Klopp ebben az idényben már szinte biztosan nem küldheti pályára Virgil van Dijkot Forrás: AFP/Paul Ellis

A védőjátékos térdét októberben operálták meg, és Klopp szerint a június közepén kezdődő Európa-bajnokság valószínűleg túlságosan korai lesz számára. Frank de Boer szövetségi kapitány úgy fogalmazott, nem számít rá, hogy a korábbi csapatkapitány ott lehet a tornán, de ha mégis, arra "fantasztikus bónuszként" tekint majd.

"Nem akarom visszatartani, de nem is lehet erőltetni. Nem lehet 10-11 hónap kihagyás után, egy hét edzést követően újra futballozni. Senki nem tartja vissza, de nem is kényszeríthetjük, és nem is fogjuk, hiszen egy játékosról, és a karrierjéről beszélünk" - szögezte le Jürgen Klopp.

Hozzátette, a végső döntést Van Dijknak kell majd meghoznia a térde állapota alapján.