Vágólapra másolva!
Vasárnap délután szurkolói rendbontás történt az Old Traffordon, ugyanis a klubtulajdonos Glazer család távozását követelő United-szurkolók betörtek a stadion területére. Az incidens miatt a Manchester United-Liverpool mérkőzést el kellett halasztani az angol labdarúgó-bajnokságban. A United ír legendája, Roy Keane úgy véli, a drukkerek addig nem nyugszanak, míg az amerikai tulajdonos birtokában van a klub.

Mint arról korábban beszámoltunk, szurkolói rendbontás miatt elhalasztották a Manchester United-Liverpool mérkőzést az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az MU hívei az Old Trafford környékén transzparenseket kihúzva, illetve görögtüzeket gyújtva tiltakoztak a klubtulajdonos Glazer család ellen, amely 2005 óta irányítja az egyesületet. A drukkerek régóta elégedetlenek az amerikai tulajdonosokkal, és az Európai Szuperliga - amelyhez a Manchester United is csatlakozott - csak olaj volt számukra a tűzre.

A szurkolók a klubtulajdonos Glazer család távozását követelik Forrás: AFP/Oli Scarff

A klub legendája, Roy Keane csalódottságát fejezte ki az elmaradt rangadó kapcsán, azonban kijelentette, hogy teljes mértékben kiáll a szurkolók mellett, ugyanis szerinte a vasárnapi akciójukkal csak azt bizonyították, hogy szeretik a klubot.

"Azt hiszem, a United rajongóinak már elegük van. Azért tették, amit tettek, mert szeretik a klubot. Úgy hiszem, ez a frusztráció nem az Európai Szuperliga miatt van, hanem már évek óta gyűlik bennük, és most telt be a pohár - mondta Keane a Sky Sports műsorában.

Szurkolók az Old Trafford gyepén Forrás: AFP/Oli Scarff

Az egykori ír válogatott labdarúgó elárulta azt is, hogy szerinte mi vezetett el idáig. Keane többek között a közvetlen kommunikáció hiányában, a jegyárak emelkedésében és a Glazer család hozzáállásában látja a legnagyobb gondot, ugyanis szerinte a tulajdonosok csupán pénzforrásnak tekintik a klubot.

A következő hazai meccsen ugyanez lesz. A United szurkolók addig nem fognak leállni, amíg a tulajdonosok nem adják el a klubot" - mondta Keane.