Már tíz csapat neve ismert a jövő évi Bajnokok Ligája csoportkörének mezőnyéből

TOPSHOTS Horizontal
A FC Internazionale supporter holds a smoke canister as they celebrate at Piazza Duomo in Milan on May 2, 2021, after their team won the Italian Serie A Championship title. - Inter Milan clinched the Serie A title for the first time since 2010 on May 2, 2021 when nearest rivals Atalanta drew 1-1 at Sassuolo. (Photo by Piero CRUCIATTI / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután az Ajax vasárnapi győzelmével ismét elhódította a holland bajnoki címet, újabb résztvevő neve vált biztossá a 2021-22-es Bajnokok Ligája főtáblájának mezőnyében.

Spanyolországban négy csapat, az Atlético Madrid, a Real Madrid, a Barcelona és a Sevilla nagyon elhúzott a többiektől, és ádáz harcot vív a La Liga trófeájáért. Ami miatt már egyiküknek sem kell aggódnia, az a BL-indulás.

Az Inter bajnoki címmel a birtokában már biztos BL-főtáblásnak mondhatja magát Forrás: AFP/Piero Cruciatti

A topligák közül azangol bajnokság megnyeréséhez közel álló Manchester City és a Németországban sorozatban kilencedik elsőségére hajtó Bayern München, valamint az Olaszországban már behozhatatlan előnyre szert tett Internazionale is ott lehet a főtáblán a következő szezonban is.

Rajtuk kívül az orosz Zenit, az ukrán Dinamo Kijev és a már említett Ajax mondhatja magát biztos résztvevőnek.

A selejtező harmadik körében fog becsatlakozni a skót ligát fölényesen megnyerő, Steven Gerrard irányította Rangers, a második körben a cseh Slavia Praha, a svájci Young Boys és a Rangers riválisa, a Celtic készülhet a nyári feladatokra.

Az OTP Bank Ligát ismét megnyerő Ferencváros ezúttal is a selejtező első fordulójában fog kezdeni, mégozzá kiemeltként.