Társoldalunk:

Dárdai Márton gólpassza döntetlent ért a Herthának Szalaiék ellen

2021.05.03. 20:02

A Hertha BSC elkezdte bepótolni az elhalasztott meccseit, így a berlini csapat számára a Bundlesliga 29. fordulójából elhalasztott idegenbeli találkozó következett a Mainz otthonában. Dárdai Pál csapata nagy harcot folytat a kiesés elkerülése érdekében, és az első félidőben Dárdai Márton gólpassza után Tousart szerzett vezetést a Herthának. A Mainz az első félidőben egyenlíteni tudott. A második félidőben Krzysztof Piatek hatalmas helyzetben hibázott, így a Hertha döntetlent ért el a Mainz otthonában. 

Dárdai Pál a meccs előtti sajtótájékoztatón kiemelte, neki jelenleg az a legfontosabb, hogy a kitűzött négy pontot megszerezzék a három találkozón, a későbbiekről pedig utána lehet majd gondolkodni. A Hertha az utolsó öt meccséből csak a Dortmund elleni összecsapást vesztette el, és kétszer döntetlent játszott az Union Berlin illetve a Mönchengladbach ellen. A Szalai Ádámot is a soraiban tudó Mainz a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert. 

Az első nagy helyzet a 8. percban a hazaiak előtt adódott: egy bedobás után Onisowo csúsztatta meg a labdát, ami Boëtius elé került. A mainzi középpályás meglepődött a lehetőségtől, és gyenge lövését könnyen védte a Hertha kapusa, Schwolow-t. Egy perccel később ismét Boëtius került helyzetbe, de öt méterről csak a kapufát találta el. A 20. percben Szalai kapott egy remek indítást üres területre, és a csatár már csak a kapussal állt szemben. A magyar válogatott támadó át akarta emelni a Hertha kapusát, de Schwolow kivédte a mainzi játékos próbálkozását. Az első félórában remekül játszott a Mainz, de a helyzetkihasználással hadilábon álltak. 

Nagy harc folyt a középpályánForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Torsten Silz

A 36. percbe a játék képe alapján némileg meglepetésre megszerezte a vezetést a Hertha csapata: Dárdai Márton végzett el egy szabadrúgást 25 méterre a Mainz kapujától, és a beadás után Tousart fejelt 11 méterről a hazaiak kapujába. A magyar játékos az első gólpasszát adta a német bajnokságban. 

A Mainz viszont pár perccel később kiegyenlített: egy kipattanó lövés után Mwenéhez került a labda, aki egy testcsel után 18 méterről óriási erővel kilőtte a Hertha kapujának bal felső sarkát. Az osztrák védő az első gólját szerezte a Bundesligában. 

Heves küzdelem folyt a pályán, de több gól már nem született az első félidőben.

A második félidő első tizenöt percében kevés helyzet alakult ki a pályán, a kapuk alig forogtak veszélyben. A 62. percben Onisiwo éles szögből lőtt kapura, de nem született gól a kísérletből. Pár perc múlva a vendégek játékosa, Cunha lőtt a mainzi tizenhatoson belülről, de hazaiak kapusa, Zentner kivédte a lövést. 

Krzysztof Piatek óriási helyzetben hibázottForrás: AFP/Kai Pfaffenbach

A 82. percben nemcsak a meccs, de talán az év helyzete maradt ki: Darida passzolta középre a labdát, amibe a nagy lendülettel érkező Piatek néhány lépésről az üres kapu mellé "ügyetlenkedte" a labdát. A Hertha óriási esélyt halasztott el, hogy megszerezze a vezetést.  

A Mainz a meccs utolsó részében több támadást vezetetett, de gólt már nem tudott szerezni egyik csapat sem. Dárdai Pál csapata egy pontot szerzett, és továbbra is harcol a bennmaradásért. 

Bundesliga, 29. fordulóból elhalasztott mérkőzés: 

Mainz - Hertha BSC 1-1 (1-1)
Gólszerző: Mwene (40.), ill. Tousart (36.)

A Hertha BSC hátralévő meccsei az idényben:

május 6., 18.30: Hertha BSC–Freiburg
május 9., 18.00: Hertha BSC–Bielefeld
május 12., 18.00: Schalke 04–Hertha BSC
május 15., 15.30: Hertha BSC–Köln
május 22., 15.30: Hoffenheim–Hertha BSC