Társoldalunk:

Az olasz focista halála miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott az orvos

2021.05.04. 12:40

Davide Astori szívrohamban bekövetkezett halála miatt az olasz bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki Giorgio Galanti orvosra gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Mint ismert, a Fiorentina egykori csapatkapitánya mindössze 31 éves volt, amikor 2018-ban szívrohamban életét vesztette egy hotelszobában az Udinese elleni mérkőzés előtt.

Giorgio Galanti, a firenzei Careggi Egyetemi Kórház sportorvosi osztályának akkori orvosi igazgatója hét hónappal korábban engedélyezte Astori számára, hogy futballozhasson.

Az ügyész a tárgyaláson azt állította, hogy alaposabb diagnosztikai vizsgálatokat kellett volna végeznie az orvosnak a szívterhelési teszt alapján, ugyanis azokból kiderült volna a szívritmuszavar.
Az ügyész 18 hónap börtönbüntetést kért a vádlottra, aki nem jelent meg a tárgyaláson, de a bíró egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá.

Boldog vagyok és büszke arra, hogy igazságosságot szolgáltattak a fiamnak. Sajnálom, hogy David ma nem lehet itt velünk." – mondta Astori édesanyja a tárgyalást követően.

Galanti ügyvédjét, Siegfried Fenyest meglepte, hogy védencét bűnösnek találták az ügyben és bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélet ellen. Giorgio Galantit a felfüggesztett büntetés mellett egymillió eurós pénzbüntetés megfizetésére is kötelezték, ezt az összeget Astori családja számára kell biztosítania.

A boncolási jegyzőkönyv szerint Astori hirtelen szívmegállás következtében halt meg.