Társoldalunk:

Dárdai Pál a túlélésnek örült a Mainz elleni meccs után

2021.05.04. 07:57

A Mainz elleni 1-1-re végződő német bajnoki mérkőzés után a Hertha edzője, Dárdai Pál büszke volt a csapatára, és örült annak, hogy legalább 1 pontot el tudtak hozni idegenből.

A Hertha BSC elkezdte bepótolni az elhalasztott meccseit, és a berlini csapat a Bundesliga 29. fordulójából elhalasztott idegenbeli találkozón 1-1-es döntetlent játszott a Szalai Ádámot a soraiban tudó Mainz együttesével.

A találkozó hajrájában Krzysztof Piatek révén megnyerhette volna a meccset a Hertha, de a lengyel támadó hatalmas ziccert rontott el. Dárdai így is elégedett volt a látottakkal, és örült annak, hogy csapata legalább túl van az egyik elhalasztott találkozóján, és pontot tudott szerezni idegenben.

Gratulálok, és nagy bók a csapatnak. A Mainz egyértelműen jobb volt az elején, de ezt túléltük. A második félidőben kijavítottunk néhány dolgot, és jobban futballoztunk. Azt hiszem, ez egy megérdemelt döntetlen. Mindenki megérdemli a tiszteletet. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, ez egy remek kezdet volt. Nagyon elégedett vagyok"  - mondta Dárdai.

Dárdai Pál csapatára még nehéz mérkőzések várnak a szezon hajrájábanForrás: AFP/Kai Pfaffenbach

A kicker megírta, hogy a Mainz edzője, Bo Svensson sem volt teljesen elégedetlen csapata teljesítményével, de lényegesen jobb játékot vár a hátralévő három fordulóban.

Dárdai a meccs előtti sajtótájékoztatón egyébként kiemelte, neki jelenleg az a legfontosabb, hogy a kitűzött négy pontot megszerezzék a három találkozón, a későbbiekről pedig utána lehet majd gondolkodni. 

A Hertha jelenleg kieső helyen áll a Bundesligában, de ha további két elmaradt meccsén, majd az utolsó három fordulóban pontokat szerez, kiharcolhatja a bennmaradást.