Társoldalunk:

Kedvezményes áron szerezheti meg a Manchester United a Dortmund sztárfocistáját

2021.05.04. 07:54

A Borussia Dortmund csökkentette az angol válogatott futballistájáért, Jadon Sanchóért kért árat, és kész akár 85 millió euróért eladni őt a Manchester Unitednek.

Ole Gunnar Solskjaer kívánságlistáján már régóta szerepel a 21 éves szélső, akit a jelenlegi szezon elején is szeretett volna a Unitedhez csábítani, azonban akkor a Dortmund kihátrált az üzlet alól. Sanchóért legalább 100 millió eurót kért volna a német csapat, ám Michael Zorc sportigazgató szerint a játékos úriember módjára viselkedett, ezért a mostani idény végén megkaphatja a lehetőséget a távozásra.

"Úriemberek módjára állapodtunk meg egymással tavaly, így bizonyos feltételek mellett megadjuk a lehetőséget arra, hogy távozzon" - mondta Zorc. "Erling Haalanddal kapcsolatban viszont nem létezik hasonló megegyezés" - tette hozzá a dortmundi sportigazgató.

Jadon Sancho idén nyáron klubot válthatForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Ralf Ibing

A Metro megírta, hogy a német sztárcsapat vezetősége a járványhelyzet gazdasági hatásai miatt akár már egy 85-90 millió euró körüli összegért cserébe hajlandó elengedni Sanchót.

A hírek szerint az angol válogatott szélső is készen áll a váltásra, és szívesen csatlakozna nyártól a Unitedhez. Sancho ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 34 mérkőzésen lépett pályára a Dortmund színeiben, melyeken 12 gólt szerzett és 18 gólpasszt adott.