Vágólapra másolva!
Roy Keane megnevezte azt a két játékost, akiket véleménye szerint korábbi csapatának, a Manchester Unitednek mindenképpen meg kellene szereznie a nyáron, hogy a városi rivális Cityvel versenyben tudjon lenni a bajnoki címért a következő szezonban.

Ole Gunnar Solskjaer csapata sokakat meglepett az idei teljesítményével, hiszen a United fél lábbal már az Európa-liga döntőben van, a bajnokságban pedig második helyen áll. Ugyanakkor az együttesnek tetemes a hátránya a listavezető Manchester Cityvel szemben, Guardioláék 13 ponttal előzik meg a városi riválist a tabellán.

Roy Keane a Sky Sportsnak elárulta, hogy szerinte kiket kellene korábbi csapatának szerződtetnie a nyáron ahhoz, hogy a két együttes kerete közötti különbség eltűnjön, vagy legalábbis csökkenjen. A MU legendája szerint a klubnak világklasszis támadóra és egy új középpályásra lenne szüksége ahhoz, hogy harcba tudjon szállni a bajnoki címért. Keane természetesen meg is nevezte a két játékost, ezek alapján pedig a Unitednek a Tottenhamben játszó Harry Kane-t, illetve az Aston Villa csapatkapitányát, Jack Grealish-t kellene leigazolnia.

Kellene egy világklasszis csatár, egy másik középpályás és esetleg egy középhátvéd. Viszont én a támadó és a középpályás megszerzésére fektetném a hangsúlyt. Van két játékos, akik véleményem szerint zseniális megoldást nyújtanának a United számára: Harry Kane és Jack Grealish, minden pénzt megérnek. - mondta a Sky Sportsnak Keane.

Kane és Grealish már régóta a United célkeresztjében van Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Ugyan a Tottenham bajnoki szereplése a mostani idényben csalódást keltő, a csapat sztárja, Harry Kane egyénileg meglehetősen kiváló szezont fut, 21 találattal vezeti a Premier League góllövőlistáját, emellett kiosztott eddig 13 gólpasszt is.

Az Aston Villa sztárja, Jack Grealish remekül kezdte a szezont, 22 mérkőzésen eddig 6 gólt lőtt és 12 gólpasszt jegyzett, jelenleg azonban sérüléssel bajlódik. Ráadásul így az angol játékos egyre inkább félhet attól, hogy esetleg nem kerül be az Eb keretbe, hiszen posztján megannyi támadó, köztük Jesse Lingard is remek formában teljesít.

Keane elismerte, hogy egyik játékos megszerzése sem lenne egyszerű feladat, ugyanakkor hozzátette, hogy a Unitednek pénzt és energiát nem sajnálva minden tőle telhetőt meg kell tennie azért, hogy a két angol válogatott focista az Old Traffordra igazoljon.