Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája második elődöntőjében a Chelsea 2-0-ra nyert a Real Madrid ellen, így 3-1-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Manchester City lesz majd az ellenfele.

1-1-es állásról folytatta a Real Madrid a Chelsea otthonában a Bajnokok Ligája elődöntőjében szerda este.

A kedden a PSG-t kiejtő Manchester City várta a döntős ellenfelét az angol-spanyol párharcból.

A szerdai volt az ötödik alkalom, hogy a Chelsea a Real Madrid ellen lépett pályára európai kupameccsen, az angolok szempontjából két győzelem és két döntetlen volt a mérleg, ráadásul a londoniak német edzője, Thomas Tuchel is veretlen volt még pályafutása során a Real Madrid ellen.

A Chelsea szokásosnak mondható ötvédős felállást választott és a Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Kanté, Jorginho, Chilwell - Mount - Werner, Havertz összeállításban kezdett.

Zinedine Zidane szakított az angolokéhoz hasonlító, elsőmeccses felállásával. Varane kiesése mellett jó hír is akadt a madridiaknál, visszatért a kezdőbe a csapatkapitány, Sergio Ramos és kezdett a Chelsea korábbi sztárja, Eden Hazard is.

A Real Madrid a Courtois - Militao, Nacho, Ramos, Mendy - Casemiro, Modric, Kroos - Vinícius, Hazard, Benzema tizeneggyel kezdett.

Az első lehetőségre a 11. percig kellett várni, ekkor Toni Kroos lőtt messziről, de Mendy simán védett. Nem sokkal később Rüdiger lövését kellett kiütnie Courtois-nak a másik oldalon.

Szép lassan a Chelsea vált veszélyesebbé, egy szép akció után Timo Werner a kapuba is betalált, de a német lesről indult.

A 26. percben Mendy mutatott be bravúrt, amikor Benzema lövését ütötte ki a bal alsó elől, de alig egy perccel később a Chelsea szerzett vezetést. Havertz szép emelése a lécről pattant vissza, Timo Werner pedig a kapu torkából szerzett fejjel gólt.

A 36. percben jöhetett volna a Real Madrid egyenlítése, de Benzema fejese után újabb bravúrt mutatott be Edouard Mendy.

Timo Werner gólját ünneplik a társak Forrás: AFP/Glyn Kirk

A második félidő elején újabb gólt szerezhetett volna a Chelsea, a 47. percben Kai Havertz fejese pattant a lécen, de ezúttal nem a kedvező irányba.

Az 54. percben újra a Cheslea került helyzetbe, Mason Mount emelte át a labdát Courtois és a kapu fölött is, majd öt perccel későb Havertz lépett ki ziccerben, de Courtois védeni tudott.

A 65. percben Kanté is gólt szerezhetett volna egy kontra végén, de a csereként beállt Valverde az utolsó pillanatban becsúszva menteni tudott.

A meccset a 85. percben zárta le végleg a Chelsea, amikor a csereként beállt Pulisic beadását Mason Mount vágta a kapuba.

A Chelsea a játék képe alapján nagyon simán nyert a Real Madrid ellen és 3-1-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája isztambuli döntőjébe, ahol a Manchester City lesz az ellenfele. A Thomas Tuchel, Lőw Zsolt páros 2020 után 2021-ben is BL-döntőben szerepelhet majd aktuális csapatával.,