Vágólapra másolva!
Az angol Manchester United és a spanyol Villarreal találkozik majd az Európa-liga döntőjében. A Manchester United 3-2-re kikapott az AS Romától, de így is 8-5-ös összesítéssel jutott tovább, míg a spanyolok 0-0-s döntetlent játszottak az Arsenal otthonában, így sikerült megőrizni az első meccsen szerzett 2-1-es előnyüket.

A Manchester United 6-2-es előnyből várta a Roma elleni Európa-liga elődöntő visszavágót. Az olaszok a súlyos vereség után keresték meg José Mourinhót, aki a szezon után váltja majd Paulo Fonsecát.
Érdekesség, hogy a United Ole Gunnar Solskjaer előtt éppen Mourinhót alkalmazta.

Az olaszoknál a sok sérült miatt a Mirante - Karsdorp, Smalling, Ibanez, Bruno Peres - Cristante, Mancini - Pedro, Pellegrini, Mkhitaryan - Dzeko összeállításban kezdett, a túloldalon pedig a De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw - Van de Beek, Fred, Pogba - Greenwood, Bruno Fernandes, Cavani tizenegy futott ki a pályára.

A meccset nagy elánnal kezdték az olaszok, Gianluca Mancini hatalmas helyzete után David De Gea védett óriásit, de az olasz kezezett előtte, talán a videobíró közbeavatkozott volna.

A túloldalon Cavani került helyzetbe, átemelte a kapust, de a lécet súrolta a labda mielőtt elhagyta a játékteret. A 26. percben újra az uruguayi került helyzetbe, de Cavani erős lövését Mirante védte.

Fél óra után Fonsecának cserélnie kellett, Smalling sérült meg, Darboe jött a helyére.

A 35. percben a brillírozó De Gea védett újra, ezúttal Pellegrini lövésénél volt dolga.

Edinson Cavani két gólt szerzett Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A 39. percben végleg eldőlt minden, hiszen idegenben is betalált a United, Fred passza után Edinson Cavani talált be, így már összesítésben 7-2 volt az angoloknak.

Az 57. percben egyenlített a Roma, Pedro beadása után Dzeko fejelt közelről a kapuba.

Két perccel később már vezetett a Roma, Christante lőtte ki a hosszút Fred eladott labdája után, majd De Gea mutatott be egy duplavédést Dzeko, majd Pedro lehetősége után.

A 68. percben egyenlített a United, Fernandes passza után Cavani fejelt a kapuba.

A túloldalon Mkhitaryan találta el a kapufát, majd a hajrában a debütáló Zalewski lőtt a kapuba, miután Tellesen irányt változtatott a labda és így ment be De Gea lábai között a labda.

Az AS Roma végül 3-2-re nyert, de a Manchester United 8-5-ös összesítéssel jutott a fináléba.

A másik párharcban az Arsenal fogadta a Villarreal csapatát. Az angoloknak 2-1-es idegenbeli vereség után hazai pályán kellett kiharcolniuk a döntőbe jutást, amivel teljessé tehették volna az angol csapatok sikerét a nemzetközi kupákban. Azaz a BL után az EL-finálét is a szigetország együttesei vívhatták volna.

Ehhez elég lett volna egy 1-0-s siker is, de sokáig Pierre-Emerick Aubameyang révén csak egy kapufáig jutottak el. A gaboni támadó a 79. percben ismét a kapufát találta el, így a visszavágó nem hozott gólt, ez pedig a Villarreal döntőbe jutását eredményezte.

A döntőt május 26-án a lengyelországi Gdanskban rendezik majd.