Társoldalunk:

A BL-döntősök nélkül kezdi meg felkészülését a német fociválogatott az Eb-re

2021.05.06. 10:17

A labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő négy német játékosa nélkül kezdi meg az Európa-bajnoki felkészülést Joachim Löw szövetségi kapitány magyarokkal azonos csoportban szereplő válogatottja.

A Chelsea-ben Kai Havertz, Antonio Rüdiger és Timo Werner, míg a Manchester Cityben Ilkay Gündogan érintett a május 29-i isztambuli angol házidöntőben. Ezért Löw rájuk egyelőre nem számíthat - két nap pihenőt is adna nekik a BL-finálét követően -, így csonka kerettel utazik el a május 25. és június 6. közötti ausztriai edzőtáborba. A BL-döntősök csak a seefeldi összetartás utolsó pár napjában csatlakoznának a csapathoz. A szövetségi kapitány kiemelte: számára fontos, hogy a keret az Eb-rajt előtti két hétben már együtt legyen.

Werner és Havertz is később csatlakozik a német kerethezForrás: AFP/Ina Fassbender

A németek június 2-án Innsbruckban Dániával, majd 7-én Düsseldorfban Lettországgal vívnak felkészülési találkozót. A Löw-csapat az Eb csoportmérkőzéseit Münchenben játssza: június 15-én a világbajnok francia, 19-én a címvédő portugál, majd 23-án a magyar együttes lesz az ellenfele.