Vágólapra másolva!
Érdemes megbarátkozni a gondolattal, hogy Szoboszlai Dominiknek vélhetően csak kiegészítő szerep jut majd a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon. Az RB Leipzig 20 éves magyar válogatott középpályása ebben az idényben valószínűleg már nem tud bemutatkozni a klubjában.

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgás jelenlegi legnagyobb tehetsége minden kétséget kizáróan a jövő nagy futballistája lehet, nem véletlen, hogy 20 évesen már a Bundesliga egyik legerősebb klubjához, az RB Leipzighez tartozik.

Ugyanakkor érdemes megbarátkozni a gondolattal, hogy a középpályásnak vélhetően csak kiegészítő szerep jut a kontinenstornán

– írja az nso.hu.

Szoboszlai Dominik bemutatkozására továbbra is várni kell Forrás: Die Roten Bullen/Twitter

A Salzburg és a Leipzig decemberben jelentette be a klubváltást, ám januárban kiderült, hogy szeméremcsont-gyulladása miatt nem csatlakozhat a társaihoz. Az elhúzódó, makacs sérülés még május elején is távol tartja az első csapat labdás edzéseitől, s mivel még csak 20 éves, senki sem akarja veszélyeztetni a karrierjét a túl korai visszatéréssel.

Az előzetes reményekkel ellentétben a tavaszi szezonban vélhetően egyetlen tétmeccsen sem lép pályára – jelen állás szerint a Dortmund elleni Német Kupa-döntőben, valamint a Bundesliga hátralévő fordulóiban sem lesz a meccskeretben.

Ennek tükrében hiú ábránd azt gondolni, hogy féléves kihagyás után kezdőként lép pályára, kilencven percen keresztül robotol majd a legmagasabb szintet képviselő válogatott riválisok ellen.

Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtökön 13 órától tart sajtótájékoztatót, melyen bejelenti az Eb-re készülő bő keretét.