Társoldalunk:

A Bayern München sztárja megérdemli, hogy újra szerepelhessen német válogatottban

2021.05.07. 11:31

Lothar Matthäus korábbi magyar szövetségi kapitány abban reménykedik, hogy Thomas Müller meghívót kap a német labdarúgó-válogatottba a június 11-én kezdődő - részben budapesti rendezésű - Európa-bajnokságra, amelyen a magyar együttessel szerepel azonos csoportban.

A játékosként világ- és Európa-bajnok szakember az olasz Gazzetta dello Sport című napilapnak adott interjúban azt mondta, a Bayern München támadója megérdemli, hogy újra szerepelhessen a Nationalelfben, amelynek szurkolói pedig azt érdemlik meg, hogy láthassák Müllert a csapatban.

"A német labdarúgás érdekében remélem, hogy Müller végre ismét meghívót kap" - jelentette ki Matthäus, aki korábban már többször kritizálta a nyári Eb után távozó Joachim Löw szövetségi kapitányt, amiért a 2018-as vb után úgy döntött, a továbbiakban nem számít Müller, valamint Mats Hummels és Jerome Boateng szolgálataira a válogatottnál.

Matthäus szerint a magyarokkal azonos csoportban szereplő németek képesek megnyerni az idei Eb-t, de úgy véli, ez elsősorban a védelmen múlik. A 150-szeres válogatott szakember szerint ugyanakkor a drukkereknek már akkor is elégedettnek kell lenniük, ha Löw együttese az elődöntőig jut.

Matthäus reméli, hogy Müller visszatérhet a német válogatottbaForrás: NurPhoto/Guo Yong/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Guo Yong

"Nagyon jó a középpálya Joshua Kimmich-hel, Leon Goretzkával, és Ilkay Gündogannal, a támadók szintén kiválóak, a gondok viszont hátul kezdődnek" - mondta Matthäus, aki szerint a csatárok az egyes mérkőzések megnyerésében tudnak segíteni, de trófeákat csak egy jól működő védelemmel lehet elhódítani.

A koronavírus-járvány miatt tavalyról idénre halasztott Európa-bajnokság legnagyobb esélyeseként Matthäus a világbajnoki címvédő francia válogatottat nevezte meg.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

A magyar válogatott a németek mellett a franciákkal, valamint a címvédő portugálokkal szerepel egy csoportban.