Társoldalunk:

Súlyosan megsérült Dárdai Pál egyik legjobb játékosa

2021.05.07. 15:13

Matteo Guendouzi lábközépcsont-törést szenvedett a Hertha BSC csütörtöki bajnoki mérkőzésén, így a berlini labdarúgócsapatot irányító Dárdai Pál nem számíthat a játékára az idény hajrájában.

A Hertha pénteken közösségi oldalán adott tájékoztatást a futballista állapotáról. Ezek szerint az orvosi vizsgálatok megerősítették a korábbi feltételezéseket, miszerint Guendouzi töréses sérülést szenvedett, és az idény további mérkőzésein már nem állhat a csapat és a szakmai stáb rendelkezésére.

A kiesés elől menekülő Hertha a Sallai Rolandot is soraiban tudó Freiburgot látta vendégül - és győzte le 3-0-ra -, a francia középpályás már az első félidőben megsérült. Ápolását követően azonban még a pályán maradt, és megpróbálkozott a játékkal, ám végül a szünet előtt le kellett őt cserélni. Amikor a berliniek jelezték a cserét, Guendouzi ahelyett, hogy levonult volna a pályáról és átadta volna helyét a világbajnok Sami Khedirának, leült a fűre, így időhúzásért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

A 22 éves, korosztályos francia válogatott labdarúgót a Hertha a 2020/21-es szezonra vette kölcsön az Arsenaltól. Viszont még nem biztos, hogy visszatér az angol klubhoz, a német sajtó ugyanis nem tartja kizártnak, hogy a Herthánál marad, ahol alapembernek számított az idényben.

Dárdai Pál január végén tért vissza a berlini felnőttcsapat kispadjára. Együttese gyenge szezont produkál, az elmúlt hónapokban egyértelműen kirajzolódott már, hogy komoly küzdelmet kell folytatnia a bennmaradásért. A Hertha a csapatot sújtó koronavírus-fertőzések miatt több hetet kihagyott, és hétfőn, a Mainz ellen idegenben elért 1-1-es döntetlennel tért vissza a pályára. Csütörtöki győzelmével a tabellán elmozdult a kieső pozícióból, és a 14. helyen áll, s van még egy elhalasztott meccse, amelyen a már biztos kieső Schalkéval találkozik. Azon kívül még közvetlen riválisaival, a Bielefelddel (16.) és a Kölnnel (17.) egyaránt otthon, míg a Hoffenheimmel (11.) idegenben mérkőzik.