Társoldalunk:

Kiütötte a Mezőkövesd az MTK-t

2021.05.07. 21:52

Az NB I péntek esti meccsén a Mezőkövesd az MTK csapatát fogadta és a hazai csapat 5-1-ra nyert a 33., zárófordulóban.

A pénteken 55 éves Pintér Attila csapata kezdett jobban, Cseri és Nagy Dániel lövését kellett védenie Mijatovicnak, majd a vezetést is megszerezte a Kövesd.

A 17. percben Jurina szerzett vezetést, Farkas beadása után közelről fejelt a kapuba. Mijatovic csak belekapni tudott a labdába, de az így is a kapuban landolt.

A 42. percben jött a következő gól, Nagy Dániel kapott remek passzt Vutovtól, majd ziccerből lőtt a kapuba.

A második félidő elején láthattuk az első komolyabb MTK-helyzetet, Prosser helyzeténél kellett Szappanosnak védenie. Újabb gólt azonban a Mezőkövesd szerzett, Vutov szöglete után Ferreira fejelt a saját kapujába.

A 61. percben a negyedik gól is megszületett, egy szép indítás után Vajda Sándor talált be, majd három perccel később Vutov is feliratkozott a góllövők közé.

A folytatásban Prosser is a kapuba fejelt, de lesről tette, így nem tudott szépíteni az MTK.

A73. percben Bence Márk kapáslövése után védett Mijatovic, majd egy szögletet tenyerelt a lécre az MTK kapusa.

A 78. percben Szappanos követett el egy hatalmas hibát. Miután lábbal benntartotta a labdát, éppen Dimitrov elé emelt, aki egyedül vihette a kapura azt. Szappanos vetődve elhúzta az MTK-játékos lábát, de csak sárga lapot kapott, míg az MTK tizenegyest, amit Varga Roland lőtt a kapuba. Az MTK végül ennek a gólnak köszönhetően maradt a hatodik helyen, maga mögött tartva a Mezőkövesdet.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 5-1 (2-0)
Mezőkövesd, 800 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Jurina (17.), Nagy D. (42.), Ferreira (53., öngól), Vajda (61.), Vutov (64.), illetve Varga R. (79., 11-esből)
sárga lap: Vajda (38.), Szaappanos (78.), Mijatovic (78.), Ferreira (78.), illetve Varju (42.), Palincsár (76.),

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Katanec, Szeles (Martic, a szünetben), Vajda - Besirovic, Karnyickij, Cseri - Vutov (Bencze, 68.), Jurina (Diallo, 86.), Nagy D. (Chrien, 62.)

MTK Budapest: Mijatovic - Perkovic (Palincsár, 62.), Ferreira, Nagy Zs. - Alho (Ikenne-King, 73.), Dimitrov, Mezei (Cseke, 62.), Balázs B. (Varju, 40.) - Vancsa (Miovski, 62.), Varga R., Prosser