Vágólapra másolva!
Julian Nagelsmann, a német élvonalban szereplő RB Leipzig futballcsapatának vezetőedzője a szombati, Dortmund elleni rangadó előtt többek között Szoboszlai Dominik állapotáról is beszélt.

A magyar válogatott támadó január óta a lipcseiek játékosa, de egy makacs sérülés miatt egyelőre egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára, sőt még a csapattal közös edzéseken sem vett részt. Marco Rossi, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar csapat szövetségi kapitánya mégis meghívta őt a csütörtökön kijelölt bő keretbe, igaz, azzal a kitétellel, hogy a június 1-i keretszűkítésig (a kapitánynak 30-ról 26 főre kell szűkítenie a névsort) bizonyíthatja, hogy lehet vele számolni a tornán.

Szoboszlai Dominik egyelőre nem léphetett pályára az RB Leipzig színeiben Forrás: RB Leipzig/Twitter

Julian Nagelsmann, a lipcseiek szakvezetője a szombati bajnoki előtt beszélt a magyar támadó állapotáról.

"Dominik halad a felépüléssel. Reményeink szerint bizonyos körülmények között, májusban még részt vehet a csapat edzésein, hogy újra beleszagoljon ebbe a légkörbe, hogy tegyen egy újabb lépést, hogy egy kicsit megtalálja a ritmust. De erre nincs garancia" – mondta a nem túl bizakodó Nagelsmann.

A magyar válogatott teljes kerete május 24-én egy tíznapos edzőtáborba utazik Ausztriába, itt kerül majd sor a fentebb említett keretszűkítésre. A torna előtt a csapat június 4-én Ciprus, június 8-án pedig Írország ellen játszik felkészülési mérkőzést (feltehetően az újpesti Szusza Ferenc Stadionban), majd jöhet az Eb, ahol sorrendben Portugáliával (június 15., Puskás Aréna), Franciaországgal (június 19., Puskás Aréna) és Németországgal (június 23., München) vív csoportmérkőzést.

Forrás.