Társoldalunk:

Az utolsó percekben nyert a Fradi a Honvéd ellen

2021.05.08. 19:03

A bajnok Ferencváros 2-1-re nyert a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó NB I záró fordulójában, így rekordot döntött és 78 ponttal végzett a bajnokság élén. A játékosok a mérkőzés után hazai pályán, a Groupama Arénában vehetik majd át a győztesnek járó aranyérmeket.

Az NB I utolsó fordulójában megrendezett Honvéd-Ferencváros bajnoki mérkőzésnek komolyabb tétje egyik fél számára sem volt, hiszen a Fradi bajnokként érkezett az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, Horváth Ferenc csapata pedig az előző körben a Budafok legyőzésével bebiztosította élvonalbeli tagságát a következő szezonra.

A 2015/16-os idényben 76 ponttal lettek bajnokok a zöld-fehérek, és ennek megdöntésére volt még esélye Szergej Rebrov csapatának a Honvéd ellen, amelyet viszont már nem fenyegetett a kiesés veszélye, így a meccsre kilátogató szurkolók joggal várhattak egy gólgazdag, felszabadult összecsapást. 

A két együttes eddig 212 első osztályú bajnoki meccsen csapott össze egymással, az örökmérleg 61 kispesti siker, 34 döntetlen, 117 Fradi-győzelem. 

A Fradi kezdte lendületesebben a meccset, a 6. perc elején Tokmac lepattanó kísérletét követően Baturina fordult kapura, ám Tujvel szépen védte a bal alsóba tartó labdát. A 9. percben Mak szép cselsorozat után tört kapura, de ismét jól blokkolt a Honvéd védelme. Az első negyedórában teljes mértékben a Fradi akarata érvényesült, ám a kispestiek hátsó alakzata rendre fegyelmezetten zárt vissza és lépett közbe. A Honvéd ritkán jutott el ellenfele 16-osáig, az első szögletét a 20. percben lőhette. 

A félidő derekán kiegyenlítettebbé vált a játék, Horváth Ferenc csapata többet járatta a labdát, de egyik kapu sem forgott veszélyben. 

A meccs addigi legnagyobb helyzete a 29. percben Robert Mak előtt adódott, de a Fradi szlovák támadója 10 méterről nagy helyzetben jócskán kapu mellé rúgta a Vécsei által jól visszatett labdát. A 33. percben egy szép támadás után Tokmac lőhetett, ám Klemenz révén a Honvéd újra kiválóan blokkolt, majd a szögletet követően Mmaee combjáról pattant a labda az alapvonalon túlra. 

A 43. percben a meccs képe alapján némileg váratlanul a Honvéd szerzett vezetést, méghozzá Eppel Márton első bajnoki góljával.  Bogdán kivédte Nagy Dominik közeli lövését, majd mielőtt megfogta volna a labdát, Botka elrúgta előle, de éppen Eppel elé, aki azonnal a kapuba vágta azt. A labda a menteni igyekvő Wingo válláról pattant a hálóba.

A második félidőt változatlan összeállításban kezdte a két csapat. Az 53. percben Tokmac nem szándékosan, de megrúgta Tujvel kezét, ám a Honvéd kapusa az ápolás után tudta folytatni a játékot. Tíz perccel később ugyancsak ez a két játékos volt a főszereplő, Tokmac laposan lőtt, Tujvel magabiztosan fogta a labdát. 

Azt már a találkozó előtt tudni lehetett, hogy a Fradi játékosai hazai pályán, a Groupama Arénában veszik majd át a bajnoki aranyérmeket a mérkőzés után.  A teljes szezon alapján a hangulat minden bizonnyal fantasztikus lesz, azonban a zöld-fehérek nem vereséggel szerettek volna hangolni az ünneplésre.

Rebrov érezte is, hogy a Fradi játékából hiányzott az átütő erő, ezért három cserével frissítette csapatát, Haratint, Bolit és Isaelt is felküldte a pályára. 

Az utolsó 10 percben jobban fokozta a nyomást Rebrov együttese, és a csereként beállt Isael révén ki is egyenlített. Tokmac passzolt Isaelhez, és a brazil játékos egy igazítás után 14 méterről szépen kilőtte a bal alsó sarkot. 

Az egyenlítéstől lendületbe jött a Fradi, és Isael lepattanó lövése után Boli révén megszerezte a győztes gólt is. 

A Fradi játékosok így abszolút emelkedett hangulatban készülhetnek az esti bajnokavatásra, ráadásul a 12 csapatos bajnokság történetében pontrekorddal, 78 ponttal végzett az NB I élén a zöld-fehér együttes.

Sigér és Isael is csereként állt be, a Fradi a hajrában fordított a Honvéd ellenForrás: MTI/Illyés Tibor

 

NB I, 33. forduló:
Budapest Honvéd-Ferencváros 1-2 (1-0)