Társoldalunk:

Kilenc gól volt az Újpest-ZTE meccsen

2021.05.08. 21:29

Fordulatos, gólgazdag mérkőzésen 5-4-re győzött hazai pályán az Újpest a Zalaegerszeg ellen a labdarúgó NB I záró fordulójában.

A Magyar Kupa-győztes Újpest, amely sikerével nemzetközi kupainduló, a mérkőzés előtt 39 ponttal a 8. helyet foglalta el a tabellán, míg a Zalaegerszeg két ponttal lemaradva a 9. helyen állt. Mindkét együttes biztos bennmaradónak tekinthető, így a kettejük összecsapása tulajdonképpen tét nélküli volt.

A két csapat legutóbbi négy egymás elleni mérkőzésén mindig legalább három gól született, ez alapján okkal lehetett bízni abban, hogy ez a találkozó is gólgazdag játékot hoz majd.

Ennek megfelelően is indult a meccs, a vendég ZTE már a 8. percben vezetett. Babati kapott jó kiugratást a bal szélen, majd a középen tisztán érkező Száthóhoz passzolt, aki közelről a kapuba helyezett.

Az Újpest reakciója nem maradt el, a 15. percben Pauljevic a kapufát találta el, majd egy perccel később már érkezett az egyenlítő találat. Beridze adott remek labdát a bal oldalt befutó Antonovnak, aki külsővel szépen lőtt a hosszú sarokba a kapus mellett.

A jó iramú mérkőzés 28. percében meg is fordította az állást Michael Oenning csapata. Újra Antonov volt eredményes, aki ballal csavarta a labdát kapura, amelybe Demjén már csak beleütni tudott.

A lendületbe kerülő Újpest a 36. percben már két góllal vezetett. Pauljevic volt erőszakos és szemfüles, átverekedte magát egy védőn, és belőtte a harmadik hazai találatot.

A félidő vége előtt Szánthó szépíthetett volna, de közeli lövését hatalmas bravúrral védte Banai kapus.

Ami az első játékrész végén nem sikerült közelről, az összejött távolról Szánthónak, aki egy gyönyörű szabadrúgásból szerezte meg második gólját a remek iramú, gólgazdag meccsen.

Lendületben maradt a ZTE, és pillanatok alatt kiegyenlített. Németh beívelése után Koszta csúsztatott szépen a kapu jobb oldalába.

Sokáig azonban nem örülhetett a Zalaegerszeg, mert ugyan Beridze hatalmas lövése a 66. percben még centikkel elkerülte a kaput, de négy perccel később már megint az Újpestnél volt az előny. Katona passza után a támadás során előrehúzódó hátvéd, Ristevski a kapussal szemben, közelről gólra váltotta a ziccert, 4-3-ra alakítva az eredményt.

Elképesztő fordulatokat hozott még a mérkőzés a későbbiekben, ugyanis Futács buktatásáért 11-est kapott a vendég együttes, amelyet a sértett kihagyott, viszont egy perccel később Gergényi megpattanó, távoli lövésével mégis újra összejött az egyenlítés Waltner Róbert csapatának.

A 84. percben Katona újra vezetést szerezhetett volna a hazaiaknak, de nagy helyzetben rosszul találta el a labdát, majd kicsivel később Beridze egy nagy sprint után lőtt kevéssel mellé.

A 87. percben Németh kiállítása miatt emberhátrányba került a ZTE, amelyet az Újpest azonnal ki is használt. Az egész meccsen remekü futballozó Beridze szép cselek után kilőtte a bal alsó sarkot, ezzel az Újpest a szezon egyik legjobb meccsét nyerte meg az utolsó fordulóban.

 

Az Újpest gólgazdag meccsen nyert a ZTE ellenForrás: M4 Sport

 

NB I, 33. forduló:
Újpest-Zalaegerszeg 5-4 (3-1)

korábban:
Budapest Honvéd-Ferencváros 1-2 (1-0)

pénteken játszották:
Mezőkövesd-MTK 5-1 (2-0)