Társoldalunk:

A Fiorentina hazai pályán elért győzelmével egyre messzebb a BL-től a Lazio

2021.05.08. 22:51

Az olasz bajnokság 35, fordulójában a Fiorentina hazai pályán fogadta a Lazio csapatát. Az első félidőben Vlahovic a firenzei csapatnak szerzett vezetést. A második félidőben újabb gólt rúgott Vlahovic az utolsó percekben, így a passzívan játszó Lazio kikapott a Firenze otthonában.

A Lazio a legutóbbi öt meccsén csak egyszer szenvedett vereséget, de tizennyolc gólt szerzett, így az utóbbi hetek legszórakoztatóbb futballt játszó csapata volt az olasz bajnokságban. A római csapatnak a BL-helyezésekért való versenyfutás miatt idegenben is fontos lett volna, hogy megszerezze a három pontot a firenzeiek otthonában. 

Dusan Vlahovic gólját ünneplik a társaiForrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Az első félidő 44. percében megszerezte a vezetést a hazai csapat: Biraghi kapott egy remek kiugratást, majd pontosan passzolt középre, ahol Vlahovicnak már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. 

Az első félidőben több gól már nem született, és a második félidőben is csak elvétve forogtak veszélyben a kapuk. A 62. percben a firenzei Pezzella fejese alig kerülte el a Lazio kapuját.

A 89. perdben Vlahovic második góljával végleg eldőlt a meccs. A csatár nagyszerű gólt fejelt a vendégek kapujába.

A Lazio hatalmas esélyt halasztott el, így egyre távolodni látszanak a római klub BL-indulással kapcsolatos álmai. 

Serie A, 35. forduló

Fiorentina-Lazio 2-0 (1-0)
Internazionale-Sampdoria 5-1 (3-1)
Spezia-Napoli 1-4 (0-3)
Udinese-Bologna 1-1 (1-0)