Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain 1-1-es döntetlent játszott a Rennes otthonában a francia labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában, és nehéz helyzetbe került a bajnoki címért folytatott harcban.

A Neymarral nemrégiben szerződést hosszabbító Paris Saint-Germain a Rennes együtteséhez látogatott a Ligue 1 36. fordulójában.

Mauricio Pochettino csapatának már nem a saját kezében van a sorsa a bajnoki címért folytatott harcban, ugyanis ahhoz, hogy az élen végezzen, a szenzációs szezont futó, éllovas Lille botlására is szüksége van.

A PSG egyik legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé sárga lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára, de másik kulcsembere, Marco Verratti is hiányzott a csapatból.

Az első 20 percben Ander Herrera kísérletei jeletettek veszélyt az ellenfél kapujára, de egyikből sem lett gól. Meg nem adott találatig viszont Sehrou Guirassy révén eljutott a Rennes, majd a PSG csatára Moise Kean is szerzett egy érvénytelen gólt.

Úgy tűnt, hogy a pihenőre 0-0-s eredmény tudatában vonulhatnak majd a csapatok, de a Layvin Kurzawa felrúgása miatt elrendelt hat perces hosszabbításban Neymar büntetőből megszerezte a vezetést.

A francia védő hatalmas rúgást kapott, még a sportszára is kiszakadt, mindenesetre hosszas videobírós visszajátszás után ítélte meg a 11-est a bíró, amelyet Neymar magabiztosan értékesített a 46. percben.

A második félidőben a PSG több helyzetet is kihagyott, amiért megbűnhődött, ugyanis a 71. percben Sehrou Guirassy szöglet utáni fejesével kiegyenlített a Rennes.

A meccs végén még Persnel Kimpembét kiállították, és emberelőnyben újabb gólt lőhetett volna a hazai együttes, de végül Keylor Navas nagyot védett, és maradt az 1-1.

Ezzel a döntetlennel nagyon nehéz helyzetbe került a címvédő PSG, mert két fordulóval a vége előtt a Lille három pontos előnnyel vezeti előtte a francia bajnokságot.

Neymar (középen) és társai könnyen lehet, hogy lemondhatnak az újabb bajnoki címről Forrás: AFP/Fred Tanneau

Ligue 1, 36. forduló:

Rennes-Paris Saint-Germain 1-1