Társoldalunk:

A Puskás Akadémia öt góllal nyert, így ezüstérmes lett a labdarúgó NB I-ben

2021.05.09. 19:31

Egyetlen nyitott kérdés maradt a labdarúgó NB I 33. fordulójának utolsó játéknapjára, ez pedig úgy szólt, hogy melyik csapat lesz az ezüstérmes? A legjobb helyzetben a Puskás Akadémia volt, amely nem bízott semmit a véletlenre, mert egy félidő alatt 4 gólt lőtt és ezzel 45 percnyi játék után eldöntötte ezt a kérdést. Így a bajnokságban az aranyérmes Fradi mögött a második helyen a Puskás Akadémia, míg a harmadikon a MOL Fehérvár végzett. A negyedik helyezett a Paks együttese lett. A három végeredmény: DVTK-MOL Fehérvár 0-4, Puskás Akadémia-Budafok 5-0 és Kisvárda-Paks 5-1.

Az NB I 33. fordulójának utolsó három mérkőzésén a dobogós helyezésekért küzdöttek a csapatok. A második helyen álló Puskás Akadémia 2 ponttal vezetett a harmadik MOL Fehérvár előtt. A Puskás Akadémia hazai pályán fogadta a már kiesett Budafok csapatát. A szintén kieső DVTK Miskolcon játszott a MOL Fehérvárral. A nap harmadik meccse a Kisvárda-Paks összecsapás volt. A Paksnak már szinte semmi esélye nem volt a harmadik hely megszerzésére, mert ha pontszában utol is érné a Fehérvárt, akkor is 10 gólos győzelmet kellett volna aratnia Kisvárdán. 

DVTK-MOL Fehérvár 0-4

Nézők előtt, de síri hangulatban kezdődött el a DVTK utolsó NB I-es meccse ebben a szezonban Miskolcon. A lelátókon nagyon kevesen voltak, miközben a szurkolók egy része nem ment be a stadionba, hanem az aréna mellett gyülekezett. 

A MOL Fehárvár szinte biztosan értesült arról, hogy a Puskás Akadémia negyedóra elteltvel már 3-0-ra vezetett a Budafok ellen. A 22. percig szinte semmi sem történt Miskolcon, ekkor tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, amelyet Nemajna Nikolic végzett el. A nagy erővel, de középre tartó labdát a DVTK kapusa, Malenica kivédte. 

A 33. percben a DVTK végezhetett el 17 méterről szabadrúgást, de Molnár lövését a Fehárvár kapusa, Kovács kivédte. Aztán az első félidő utolsó percében szerezte meg a vezetést a vendégcsapat. 

Dárdai ívelte be a labdát a bal oldalról és Petrjak csukafejessel juttatta előnyhöz a Fehérvárt. Szép és látványos gól volt ez, ezzel zárult az első féldiő. 

A második félidő 10. percében növelte előnyét a Fehérvár. Szabó-Petrjak-Nikolics összjáték után a válogatott kerettag idénybeli 14. gólját szerezte. Ezzel tehát 2-0-ra vezetett a MOL Fehérvár Miskolcon. A 79. percben pedig a teljesen szétesett DVTK ellen jött az újabb fehérvári gól. Zizivadze a leshatárról, de nem lesről ugrott ki, ziccerben vezette a miskolciak kapujára a labdát és nem is hibázott. 0-3. Majd a lefújás előtt nem sokkal Nikolics megszerezte önmaga második, csapata negyedik gólját: egy jó beadás után 5 méterről lőtte be a DVTK kapujába a labdát.

A DVTK tehát hazai vereséggel búcsúzott el az NB I-től, a MOL Fehérvár pedig a bronzérmet szerezte meg a 2020-21-es szezonban.

Puskás Akadémia-Budafok 5-0

A Puskás Akadémia nem bízott semmit a véletlenre, mert már a meccs 8. percében megszerezte a vezetést a Budafok ellen. A gólt Nagy Zsolt szerezte a hazaiak részéről. Ebben a pillanatban szinte biztosan ezüstérmesnek érezhette magát a felcsúti csapat. 

A 15. percben már 2-0-ra vezetett a Puskás Akadémia, mert Knezevic nagyon szépen vette mellre a labdát a 16-oson belül, majd nagyszerű lövéssel növelte kettőre a hazaiak előnyét. A Budafok teljesen szétesett, negyedóra alatt kapott két gólt. De itt nem volt megállás, mert egy perccel később már 3-0-ra vezetett a felcsúti együttes. Szögletet végzett el a Puskás, a beívelésre Nagy Zsolt érkezett és droppal a léc alá perdített. Ezzel tehát a Puskás negyedóra alatt mindent eldöntött, a budafoki játékosok meg azon imádkozhattak, hogy ne kapjanak újra 9 gólt, mint tették azt két hete a Paks ellen.

Innentől kezdve csendesebb mederben folyt tovább a játék, mert a Budafoknak semmi esélye nem volt a pontszerzésre, a Puskás Akadémiának meg nem kellett szétszaggatnia magát. Ennek ellenére a 34. percben újabb hazai gól született. Nagy Zsolt baloldali beadását Slagveer 4 méterről úgy lőtte be a kapuba, hogy mellette ott állt az egyik budafoki játékos, Oláh. 

A második félidőben csökkentette az iramot a Puskás Akadémia, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy újabb gólt szerezzenek. A 73. percben Knezevic végzett el szögletet, Van Nieff jól továbbított Spandlernek, aki önmaga első, csapata ötödik gólját szerezte meg. Ezzel már 5-0-ra vezetett a Puskás Akadémia. 

Innentől kezdve már egyik csapat sem erőltette a dolgokat, a Puskás Akadémia magabiztosan nyert a kieső Budafok ellen, s ezzel története legjobb NB I-es eredményét érte le, hiszen ezüstérmes lett.

Kisvárda-Paks 5-1

Ezen a mérkőzésen is korán született meg az első gól. A hazai csapat a 10. percben szerezte meg a vezetést. Egy hazai szögletet ívelt be Kovácsréti, a legjobban Viana érkezett, akinek a fejesével vezetett a Kisvárda. A paksi kapusnak nem volt esélye a védésre.

A 13. percben már 2-0-ra vezetett a Kisvárda. Egy paksi labdaeladást követően indult a szabolcsi csapat támadása, amelynek végén Melnik a bal alsó sarokba lőtt. 

A 34. percben újabb kisvárdai gól következett. Kovácsréti szabadrúgást ívelt be, Ötvös jól érkezett és 5 méterről fejelt a paksi kapuba. A bajnokságban eddig kiváló teljesítményt nyújtó paksi csapat tehát borzalmas első félidőt produkált Kisvárdán. Ezt már csak azért is leírhatjuk, mert a szünet előtt újabb gólt kapott a tolnai csapat. Sassá nagy passzt adott Leoninak, aki ballal kilőtte a rövid alsót. 4-0 a Kisvárda javára, teljesen összeomlott a Paks. Bognár György csapata mintha nem is lett volna ott a pályán. 

A 67. percben szépített a Paks csapata. Nagy Richárdot buktatta Dombó a tizenhatoson belül, a bíró tizenegyest adott. A büntetőt Haraszti lőtte be a kapuba. Ezzel lett 4-1 az állás. A lefújás előtt nem sokkal még Camaj is lőtt egy nagy gólt, csak azért, hogy a Kisvárda csapatáé legyen az utolsó szó ezen a meccsen.

Több gól már nem esett, így a Kisvárda legyőzte a Paksot, a tolnai csapat így a negyedik helyen végzett az NB I-ben.