Társoldalunk:

Dárdai Márton hosszabbított a Hertha BSC-nél

2021.05.10. 15:18

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC, hogy 2025-ig meghosszabbította Dárdai Márton szerződését.

A 19 esztendős futballista 2012 óta tartozik a berliniek kötelékébe. Jó teljesítményének köszönhetően a klub vezetősége úgy döntött, hogy 2025-ig szóló szerződést ír alá Dárdaival. A berliniek sportigazgatója, Arne Friedrich elmondta, hogy a fiatal játékos már az utánpótlásban is fantasztikusan teljesített, és jelenlegi formájával is elégedettek - derül ki a Nemzeti Sport oldalárólAz elmúlt mérkőzéseken megmutatta, hogy nagyon nagy lehetőségek rejlenek benne. Nagyon örülünk, hogy továbbra is a Hertha család tagja marad  – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Arne Friedrich.

Dárdai Márton továbbra is marad a BundesligábanForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

Dárdai Márton elmondta, hogy mindig is arról álmodott, hogy egyszer profi futballista lesz, és miután ez megvalósult, egyértelmű volt neki, hogy a Herthában marad. Szeretnék továbbfejlődni itt, és nagyon várom már a jövőt – mondta az aláírást követően.

A vezetőedző, Dárdai Pál középső fia 2012 óta tartozik a berliniek kötelékébe, majd az U17-es és az U19-es csapatban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és a német ifjúsági válogatottban is pályára léphetett 17 alkalommal. Hatszor már 2020 tavaszán is az első keret tagja volt, bajnoki mérkőzésen novemberben mutatkozott be, az Augsburg elleni győztes (3–0) meccsen. A tavaszi szezonban eddig nyolc alkalommal kapott lehetőséget – ebből hétszer kezdőként játszotta végig az összecsapásokat –, amelyeken egy gólpasszt osztott ki.A most zajló pontvadászatban tíz mérkőzésen lépett pályára a 14. helyezett Herthában, amelynek a bajnokság hajrájában még küzdenie kell élvonalbeli tagságának meghosszabbításáért.

A részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a bő keretet kihirdetésekor Dárdai Mártonra is kitért. A szakember elmondása szerint a játékos még nem döntötte el, hogy a magyar válogatottban szeretne-e szerepelni - a korosztályos német csapatban már játszott -, ezért egyelőre ő sem számolhat vele.