Társoldalunk:

Solskjaer aggódik, hetekre kidőlhet a Manchester United csapatkapitánya

2021.05.10. 17:22

A Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire az Aston Villa ellen 3-1-re megnyert angol bajnoki mérkőzésen bokasérülést szenvedett, és elképzelhető, hogy nem állhat Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző rendelkezésére a szezon utolsó mérkőzésein.

A United edzője szerint Maguire pár napig vagy akár pár hétig is harcképtelen lehet, és egyelőre arra vár, hogy többet megtudjon játékosa bokasérülésének állapotáról.

Az angol válogatott hátvéd a Premier League 35. fordulójában lejátszott Aston Villa elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg, miután ütközött az ellenfél játékosával, Anwar El Ghazival. 

A The Guardian megírta, hogy Solskjaer nem nevezte a futballistát a keddi, Leicester City elleni bajnoki meccsre, és nem is bocsátkozott további jóslatokba, hiszen kevés információ áll rendelkezésére a sérülésről.

Ole Gunnar Solskjaer csapatára fontos meccsek várnak még ebben a szezonbanForrás: AFP/Paul Ellis

El Ghazi ráesett, és Maguire bokája kifordult. Harry a sérüléséig egészen kiválóan futballozott. Nagyon várjuk már az Európa-liga döntőjét, és bízunk abban, hogy a fináléban Harry a pályán lehet majd. Lehet, hogy néhány napig, de az is előfordulhat, hogy néhány hétig nem játszhat. Remélem, nem komoly a dolog, de nem vagyok orvos, meg kell vizsgálni őt hétfőn, és akkor majd okosabbak leszünk" - mondta játékosáról a norvég tréner.

A Manchester United jelenleg 10 pontos hátrányban van a listavezető Manchester Cityvel szemben, de egy fordulóval kevesebbet játszott, és matematikailag még lehet bajnok a Premier League-ben. Mindemellett Solskjaer csapatára egy Európa-liga-döntő is vár május 26-án a Villarreal ellen, tehát jó formában lévő csapatkapitányára nagy szüksége van a szezon hátralévő meccsein.