Társoldalunk:

Arjen Robben ott szeretne lenni az Eb-n a holland válogatottban

2021.05.10. 15:22

Arjen Robbennek az az álma, hogy a nyári Európa-bajnokságon ott lehet majd a holland labdarúgó-válogatottban.

A 37 éves szélső azután nyilatkozott erről, hogy a hétvégén nyolc hónapja először lépett pályára kezdőként a Groningen színeiben a holland bajnokságban. A vb-ezüst- és bronzérmes Robben a meccs egyik legjobbja volt, az Emmen elleni 4-0-s sikerből két gólpasszal vette ki a részét. Lecseréléséig 80 percet töltött a pályán, ami legtöbb azóta, hogy tavaly visszatért egy évvel korábbi visszavonulása után és a Groningenhez igazolt.

A 37 éves Arjen Robben ott szeretne lenni az Eb-n a holland válogatottbanForrás: twitter.com/fcgroningen

"Ha hívna biztos, igent mondanék" - válaszolta arra az újságírói kérdésre, mit szólna Frank de Boer szövetségi kapitány esetleges hívására. - "Persze realistának kell maradni. Ehhez megfelelő erőállapotba kellene kerülni és valami többletet kellene jelenteni a csapat számára. Majd meglátjuk" - tette hozzá.

A Bayern München, a Real Madrid és a Chelsea korábbi sztárja 2017 októberében játszotta eddigi utolsó mérkőzését a holland válogatottban, melyben összesen 96 alkalommal lépett pályára.

Frank de Boer várhatóan a hét második felében jelöli ki bő keretét a június 11-én rajtoló Eb-re, melyen a hollandok Ukrajnával, Ausztriával és Észak-Macedóniával szerepelnek egy csoportban.