Társoldalunk:

Szerződést hosszabbított a Manchester United rutinos támadója

2021.05.10. 18:48

A Manchester United labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2022 júniusáig meghosszabbította Edinson Cavani szerződését.

Hétfőn eldőlt, hogy Edinson Cavani további egy évig a Manchester Unitedet fogja erősíteni.

A 34 esztendős csatár tavaly októberben igazolt az angol együtteshez, amelynek színeiben minden sorozatot figyelembe véve 35 mérkőzésen 15 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Az uruguayi támadónak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a bajnoki ezüstérem mellett Európa Liga-döntőbe jutott idén a United.

Cavani édesapja márciusban még arról nyilatkozott, hogy fia nem érzi jól magát Angliában és vissza akar térni Dél-Amerikába, sőt már tárgyalt is a Boca Juniors elnökével, Juan Roman Riquelmével. A csatár azonban egyre jobb formába lendült, így a maradás mellett döntött.

Cavani szerződést hosszabbított a Manchester UniteddelForrás: AFP/Shaun Botterill

A klub honlapján megjelent nyilatkozatában a 34 éves futballista elmondta, hogy az idény során nagyon megszerette a klubot, és mindazt, amit képvisel. Jó viszonyt ápol a csapattársaival és a munkatársakkal, Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző bizalmát pedig már az első pillanattól érzi.
Meghatott, hogy a szurkolók mennyire akarták, hogy maradjak. Mindent meg fogok tenni, hogy örömet szerezzek nekik a pályán nyújtott teljesítményemmel. Még nem tudtam az Old Traffordon nézők előtt játszani, és már nagyon várom" - nyilatkozta.

Cavani jelenlegi piaci értéke a mértékadó Transfermarkt portál adatai szerint 7 millió euró.