Vágólapra másolva!
Az NK Osijek a két magyar válogatott futballista, többek között Kleinheisler László és Gyurcsó Ádám gólpasszával és góljával hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Sibeniket, ezzel megszerezte a második helyet.

Az már a forduló előtt biztos volt, hogy az eszékiek nem érhetik utol a listavezető Dinamo Zagrebet, ahogy az is, hogy egy sikerrel bebiztosíthatják a második helyet. Kleinheisler László a kezdőben kapott helyet, míg Gyurcsó Ádám a cserepadról várt bevetésre.

Az első félidőben csak a vendégek jutottak gólig, de azt a VAR érvényteleníttette a kapus akadályozása miatt. Fordulás utána az 57. percben az Eszék büntetőt hibázott, azonban a 65. percben már megszerezte a vezetést a hazai csapat: Kleinheisler remek átadásából Ivan Santini lőtt a kapuba. Nyolc perccel később Ramó Miérez is lőtt egy gólt, majd a rendes játékidő ráadásában a 78. percben pályára lépő Gyurcsó Ádám is betalált, eldöntve a mérkőzést, valamint biztossá téve a második helyet, ami az Eszék történetének legjobb eredménye az 1992-ben rajtoló önálló horvát bajnokságban.

Horvát bajnokság, 1. HNL, 34. forduló:
NK Osijek (Eszék)–Sibenik 3–0 (0–0)
Gólszerző: Santini (65.), Miérez (73.), Gyurcsó (90+3.)

Az élcsoport: 1. Dinamo Zagreb 78 pont (33 mérk.) – már bajnok, 2. Osijek 71 (34), 3. Gorica 59 (33)