Ismét megsérült a Real Madrid sztárja, vége lehet az idényének

Soccer Champions League / Borussia Monchengladbach - Real Madrid 2: 2. group stage sport sports matchday jersey 19 professional footballer GAME season 2019 database Madrilenen 20 men ball sports CL Borussia Mönchengladbach
Ferland MENDY (li., REAL) versus Stefan LAINER (MG), action, duels, football Champions League, group stage, group B, matchday 2, Borussia Monchengladbach (MG) - Real Madrid (REAL) 2: 2, on October 27th, 2020 in Borussia Monchengladbach / Germany. Â | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A keddi vizsgálatok sípcsontsérülést állapítottak meg Ferland Mendynél, a spanyol bajnokságban címvédő Real Madrid francia labdarúgójánál.

A klub honlapja nem adott arra vonatkozóan tájékoztatást, hogy Mendy mennyi időre esik ki a klubszezon hajrájában, de az As spanyol sportnapilap értesülése szerint mintegy háromhetes kihagyás vár rá, ez pedig azt jelenti, hogy a 2020/21-es kiírásban már nem léphet pályára.

Mendy az elmúlt egy hónapban vádlisérüléssel bajlódott, a fővárosiak stabil kezdőjátékosa ezért ebben az időszakban csak egy mérkőzésen léphetett pályára, hat találkozón viszont nem számíthattak rá.

Ismét megsérült Ferland Mendy Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

Zinédine Zidane vezetőedző munkáját az idény során alaposan megnehezítették a gyakori sérülések, a soron következő, Granada elleni csütörtöki találkozón ismét nélkülözni kényszerül alapcsapatának teljes hátvédsorát: Mendy mellett a jobb oldali védő Daniel Carvajal, valamint Raphaël Varane, Sergio Ramos belső páros sem bevethető. Sajtóhírek szerint közülük egyedül Varane esetében van esély a visszatérésre még a szezon vége előtt, a francia védő az utolsó két fordulóban talán játszhat.

A La Ligában a 35. fordulót követően az Atlético Madrid 77 ponttal áll az élen, megelőzve az egyformán 75 pontos Real Madridot és FC Barcelonát. Utóbbi csapatok között az egymás elleni jobb eredmény dönt a címvédő fővárosiak javára.