Vágólapra másolva!
Amennyiben a Juventus labdarúgócsapata nem tudja kivívni a BL-indulás jogát a következő szezonra, a torinói klub edzőjét, Andrea Pirlót kirúghatják, és az együttes legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo is távozhat.

Bármennyire is elképzelhetetlennek tűnik, mégis könnyen megeshet, hogy az olasz bajnokság címvédője, az előző kilenc bajnoki idényt egyaránt megnyerő Juventus lemaradhat a Bajnokok Ligájáról, és be kell érnie az Európa-ligával.

Az már rég eldőlt, hogy a Serie-A-ban elmarad a torinói csapat újabb címvédése, mert az Antonio Conte vezette Inter már több fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az első helyét, viszont az kifejezetten kellemetlen lenne, ha Juventus csak a második számú európai kupasorozatban indulhatna jövőre. Azonban a jelenlegi állás alapján, három körrel a bajnokság vége előtt ez is előfordulhat.

Andrea Pirlo és Cristiano Ronaldo komoly kihívás előtt áll a Juventusszal Forrás: AFP/Marco Bertorello

A Juventusnak a Milan ellen megvolt az esélye arra a hétvégén, hogy feljebb lépjen a tabellán, de hazai pályán simán, 3-0-ra kikapott, és jelenleg csak az ötödik helyen áll, amely az Európa-liga csoportkörét jelenti.

A Daily Mail megírta, hogy Pirlo és játékosai rengeteg kritikát kaptak ebben a szezonban, és a Milan ellen nyújtott katasztrofális teljesítmény az edző taktikai naivitását is megmutatta. Az utolsó három mérkőzésnek tehát óriási tétje van, a Juventus jelentős anyagi bevételtől eshet el, amennyiben a csapat hosszú idő után lemarad a BL-ről.

Mindemellett a hírek szerint Pirlót kirúgják, ha nem sikerül bejutni a legjobb négy közé, és az ötszörös aranylabdás portugál világklasszis, Cristiano Ronaldo is elhagyja a csapatot, mert nem akar az Európa-ligában futballozni.

Feszült hetek várnak a Juventusra, amelynek vélhetően mindhárom hátralévő meccsét meg kell nyernie, és a közvetlen riválisok botlásaira is szüksége van, hogy elérje a BL-helyek egyikét.