Társoldalunk:

Győzött és közel a bennmaradáshoz Dárdai és a Hertha

2021.05.12. 20:10

A Dárdai Pál vezetette Hertha BSC újabb meccsét pótolta be, amely a csapat sok koronavírusos fertőzöttje miatt maradt el. A Schalke elleni 2-1-es siker után már kicsit tisztább a kép, mert az összes csapat 32 meccset játszott a Bundesligában.

árdai Pál csapata három nappal a Bielefeld ellen 0-0-s döntetlen után lépett pályára a Schalke vendégeként és újra alaposan felforgatta a csapatát a magyar tréner, a nemrégiben szerződést hosszabbító Dárdai Márton a keretbe sem került be.

A Hertha a Schwolow - Pekarík, Boyata, Alderete, Plattenhardt - Darida, Tousart - Dilrosun, Leckie, Radonjic - Piatek összeállításban kezdett.

Jól kezdte a meccset a berlini csapat, már a 3. percben helyzetbe került Dilrosun, de közel a kapuhoz, éles szögből a kapu fölé bombázott.

Három perccel később megszerezte a vezetést a már kiesett Schalke, Harit lépett ki a védők közül és lőtte ki a hosszú alsó sarkot.

A 18. percben máris egyenlített a Hertha, Plattenhardt szabadrúgása után Boyata érkezett és a kapuba fejelt.

Fontos győzelmet aratott a Hertha BerlinForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Martin Meissner

A 25. percben újra betalált a kapuba a Hertha, de Piatek lesen állt, miközben az üres kapuba továbbította a labdát.

A második félidő 10. percében újra a lengyel csatár került helyzetbe, de a fejesét Fahrmann bravúrral védeni tudta, nem sokkal később le kellett cserélni Piateket. A folytatásban egy tizenegyest reklamáltak a vendégek, de Sané kezeését nem látták büntetőnek a VAR-szobában.

A slusszpoénra a 73. percig kellett várni, amikor Radonjic passza után a Piatek helyére érkezett Ngankam talált be a kapuba. A hajrában még a csereként beállt Lukebakio kapta meg második sárgáját és kiállították.

Fortuna még a hosszabbítás hamradik percében megmentette a Herthát, egy szabadrúgás után kétszer is eltalálta a kapufát a Schalke.

A Hertha a 2-1-es sikerével hatalmas lépést tett a bennmaradás felé, három ponttal előzi az osztályozós helyen álló Bielefeldet. A Hertha hat meccs óta veretlen a bajnokságban, még két meccset kell játszania a Bundesligában.