Tuchelnek vannak ötletei, hogyan erősítheti meg a Chelsea-t

fbl Horizontal
Chelsea's American midfielder Christian Pulisic ("L) celebrates with Chelsea's German coach Thomas Tuchel and teammates after scoring during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between Real Madrid and Chelsea at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on April 27, 2021. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Thomas Tuchel, a labdarúgó Bajnokok Ligájában döntős Chelsea vezetőedzője nem akar beszélni az átigazolásokról a mostani szezon vége előtt, de vannak már ötletei.

A német szakember azt mondta, nem szándékozik megtörni a csapatnál uralkodó harmóniát és optimizmust azzal, hogy már most elkezd nyilatkozni a lehetséges átigazolásokról.

Tuchel és segítője, Lőw Zsolt január végén vette át a Chelsea irányítását, és a BL mellett az FA Kupában is fináléig vezette az együttest, amely szerda (ma) este az Arsenalt fogadja a Premier League 36. fordulójában. A londoni Kékek egy győzelemmel gyakorlatilag bebiztosíthatják azt, hogy a következő szezonban is a BL főtábláján kezdhessék meg a szereplést.

Tuchelnek vannak ötletei, hogyan erősítheti meg a Chelsea-t Forrás: AFP/Javier Soriano

"Az átigazolási időszakok meg tudják határozni a hangulatot egy klubnál, de a Chelsea-nél eddig csak az edzősködéssel kellett foglalkoznom, azzal pedig egyáltalán nem, hogy hozunk-e, vagy elengedünk-e valakit" - jelentette ki Tuchel, hozzátéve, ő elsősorban edző, és folyamatosan azon dolgozik, hogy egyre jobbá tegye a csapatát.

"Nem akarom megzavarni a jelenlegi atmoszférát sem saját magam, sem pedig más valaki miatt" - mondta.

A 47 éves tréner ugyanakkor kijelentette, vannak ötleteik a keret megerősítésére vonatkozóan, ezzel azonban egyelőre nem foglalkoznak, most csak az idény sikeres befejezésére koncentrálnak.

A Chelsea szombaton a Leicester City ellen vívja az FA Kupa döntőjét, május 29-én, a BL fináléjában pedig a friss angol bajnok Manchester Cityvel csap majd össze.