Társoldalunk:

Virgil van Dijk elárulta, hogy ott lesz-e a nyári foci-Eb-n

2021.05.12. 14:04

Nem vesz részt a holland válogatottal az idén nyárra halasztott, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon Virgil van Dijk, a Liverpool FC sérülésből lábadozó védője.

A 29 éves futballista szerdán, klubcsapatának honlapján számolt be arról, hogy bár "elkeseredett" azért, mert kihagyja a kontinenstornát, a célja most mégis az, hogy teljes mértékben felépüljön térdsérüléséből.

"Minden szempontot figyelembe véve úgy érzem, az a jó döntés, ha nem játszom az Eb-n, és a nyári időszakban inkább a rehabilitációm utolsó szakaszára figyelek" - jelentette be. A hátvéd sajnálja, hogy nem vezetheti a holland válogatottat a kontinenstornán, de mint mondta, elfogadja, hogy a körülmények nem alakultak megfelelően ehhez.

Virgil van Dijk nem lesz ott az Eb-nForrás: AFP/John Thys

Van Dijk tavaly októberben, a Liverpool Everton elleni városi rangadóján szenvedett súlyos sérülést, megműtötték, de azóta nem tudott pályára lépni.

A holland válogatott a C csoportban Ukrajnával, Ausztriával és Észak-Macedóniával találkozik a június 11-én kezdődő Eb-n, és mindhárom csoportmeccsét Amszterdamban játssza majd.