Társoldalunk:

A legnagyobb rivális egykori edzőjének tanácsai segítették bajnoki címhez Steven Garrardot

2021.05.12. 13:37

A skót bajnok Rangers FC labdarúgócsapatát irányító Steven Gerrardot választották az elmúlt szezon legjobb edzőjének a skót élvonalban. A glagow-iakat 2018 óta irányító egykori Liverpool-játékos elmondta, nagyon sok segítséget kapott a Manchester United korábbi legendás edzőjétől, Sir Alex Fergusontól is.

a skót szakírók által odaítélt elismerést első ízben nyerte meg a Liverpool korábbi klasszis középpályása, aki 2018-ban ült le az együttes kispadjára. A Rangers idén veretlenül nyerte a skót bajnokságot, és tíz év után taszította le a trónról a városi rivális Celticet. 

Gerrard a díjátadót követően elmondta, hogy különösen munkája kezdetén rendkívül sok segítséget kapott attól a Sir Alex Fergusontól, aki játékosként megfordult a Rangersben is, edzőként pedig éppen Gerrard egykori klubjának, a Liverpoolnak a legnagyobb riválisát, a Manchester Unitedet irányította. Ferguson egy róla szóló, május végén megjelenő  dokumentumfilmben azt mondta, hogy Gerrard csodálatos munkát végzett, úgy a pályán, mint azon kívül is. Akár egy sajtótájékoztató is az állásodba kerülhet, de az ő nyilatkozatai szenzációsak. Laza, mégis összeszedett, és a megfelelő válaszokat adja. Ez igazi művészet, ő pedig csúcs ebben."

Steven Gerrard felért a csúcsra a RangersszelForrás: AFP/Andy Buchanan

"Nagy dicséret ez, és rendkívül hízelgő rám nézve. Önhibánkon kívül lettünk riválisok, mint a Liverpool és a Manchester United, a két legnagyobb brit klub képviselői – mondta Gerrard. – Nagy riválisok voltunk, ő pedig kőkemény ellenfél. De mindig felnéztem rá, mert ikonikus figurája a labdarúgásnak."

"Elárulok egy kis titkot: nagyon sokat beszélgettem vele (Fergusonnal - a szerk.). Mióta visszavonultam, félretettük a rivalizálást, és mindig volt rám ideje, ha felhívtam egy-egy kérdéssel a menedzseri munkával kapcsolatban. Fantasztikus volt a beszélgetéseink során. Egy ponton, amikor elakadtam, szerettem volna vele leülni egy kávéra. Beleegyezett és szenzációs volt, már csak abból a szempontból is, hogy nem lett volna muszáj neki, hiszen nagy riválisok voltunk. De ez is azt mutatja, hogy milyen kiváló ember. Nem csak egy ikonikus menedzser, ahogy mindenki ismeri" – mondta Gerrard a djátadón.