Elképesztő összeget keres az Arsenal korábbi focistája az MLS-ben

carlos Vela
Carlos Vela a legjobban kereső játékos az MLS-ben
Vágólapra másolva!
Carlos Vela, a Los Angeles FC mexikói csatára az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legjobban kereső játékosa 6,3 millió dollárral.

Az MLS-ben szereplő futballisták szervezetének csütörtökön közzétett adatai szerint a 32 éves támadójátékos éves alapfizetése 4,5 millió dollár, ehhez jönnek még az 1,8 millió dollárt kitevő prémiumok és a bónuszok. A 2019-es idény legértékesebb játékosának (MLS) választott Vela a legutóbbi szezon nagy részét kihagyta sérülés miatt.

Carlos Vela a legjobban kereső játékos az MLS-ben Forrás: Mexsport via AFP/MEXSPORT/Adrian Macias

A lista második helyén ugyancsak egy mexikói csatár, a Los Angeles Galaxyt erősítő Javier Hernández áll 6 millió dolláros keresettel, a harmadik pedig az Inter Miami tavaly szeptemberben igazolt argentin támadója, Gonzalo Higuaín 5,8 millió dollárral.

A Sporting Kansas City magyar futballistája, Sallói Dániel 456,5 ezer dollárt keres egy esztendőben.

A Dallas FC magyar légiósa, Schön Szabolcs fizetését nem tartalmazza a lista, amely az április 15-i állapotokat tükrözi.

A játékosok szervezete legutóbb 2019-ben tette közzé évente kétszer elkészülő összesítését, amelyet tavaly a koronavírus-járvány miatt nem publikált. A 2019-es szezon legjobban fizetett futballistája Zlatan Ibrahimovic volt 7,2 millió dollárral, de a svéd csatár tavaly visszatért az AC Milanhoz.