Őrjöngenek a Real Madridnál, mert buszra kell szállniuk

fbl Horizontal
The Real Madrid team bus arrives at the stadium ahead of the UEFA Champions League final football match between Juventus and Real Madrid in Cardiff, south Wales, on June 3, 2017. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapata csütörtökön késő este (kezdés 22 óra) játszik idegenben a Granada csapatával a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Ám ami utána következik, azt utazási Odüsszeiának nevezik a királyi klub illetékesei.

Nézzük, hogy mi váltotta ki ezt az elementáris felháborodást Madridban. A Granada elleni bajnoki mérkőzés tehát 22.00-kor kezdődik csütörtökön este. A következő fordulóban vasárnap 18.30-kor újabb idegenbeli meccs vár Zidane csapatára Bilbaóban.

A csütörtök esti, granadai meccsel kapcsolatban a legnagyobb gondot a 22.00-s kezdés jelenti.

Ezt a mérkőzést 23.50 körül fújják le, így kizárt, hogy a Real odaérjen a repülőtérre, amely éjfélkor bezár.

Ez arra kényszeríti a csapatot, hogy autóbusszal induljon el a 135 km-re lévő Malagába. Az ottani repülőtér éjjel is üzemel. A tervek szerint a csapat hajnali 2.30-kor száll majd fel és 4.00-kor érkezik meg Madrid Barajas repülőterére. Innen újabb buszozás következik a csapat edzőközpontjába, mert a játékosok autói ott állnak. Hajnali 5-re érkeznek meg oda és csak ezután mehet mindenki haza.

A baj ezzel az, hogy a Real Madridnak elvileg már szombaton el kellene repülnie Bilbaóba, a következő meccs színhelyére. Most azon gondolkodnak, hogy a szombat éjszakát is Madridban töltsék és csak vasárnap utazzanak. Zidane edző még nem döntötte el, mit tegyen, itt minden percnek jelentősége van a bajnoki aranyért folyó csatában.

Ám mindez eltörpül amellett, hogy a Real legnagyobb riválisa, az Atlético Madrid már szerdán lejátszotta bajnokiját. Az Atlético hazai pályán verte 2-1-re a Real Sociedad csapatát és vasárnap szintén otthon játszik az Osasuna ellen.

Nekik tehát sehová sem kell utazniuk, ellentétben a bolyongó Real Madriddal.

Forrás