Társoldalunk:

Őrjöngenek a Real Madridnál, mert buszra kell szállniuk

2021.05.13. 08:40

A Real Madrid labdarúgócsapata csütörtökön késő este (kezdés 22 óra) játszik idegenben a Granada csapatával a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Ám ami utána következik, azt utazási Odüsszeiának nevezik a királyi klub illetékesei.

Nézzük, hogy mi váltotta ki ezt az elementáris felháborodást Madridban. A Granada elleni bajnoki mérkőzés tehát 22.00-kor kezdődik csütörtökön este. A következő fordulóban vasárnap 18.30-kor újabb idegenbeli meccs vár Zidane csapatára Bilbaóban. 

A csütörtök esti, granadai meccsel kapcsolatban a legnagyobb gondot a 22.00-s kezdés jelenti. Ezt a mérkőzést 23.50 körül fújják le, így kizárt, hogy a Real odaérjen a repülőtérre, amely éjfélkor bezár. Ez arra kényszeríti a csapatot, hogy autóbusszal induljon el a 135 km-re lévő Malagába. Az ottani repülőtér éjjel is üzemel. A tervek szerint a csapat hajnali 2.30-kor száll majd fel és 4.00-kor érkezik meg Madrid Barajas repülőterére. Innen újabb buszozás következik a csapat edzőközpontjába, mert a játékosok autói ott állnak. Hajnali 5-re érkeznek meg oda és csak ezután mehet mindenki haza.

A baj ezzel az, hogy a Real Madridnak elvileg már szombaton el kellene repülnie Bilbaóba, a következő meccs színhelyére. Most azon gondolkodnak, hogy a szombat éjszakát is Madridban töltsék és csak vasárnap utazzanak. Zidane edző még nem döntötte el, mit tegyen, itt minden percnek jelentősége van a bajnoki aranyért folyó csatában.

Ám mindez eltörpül amellett, hogy a Real legnagyobb riválisa, az Atlético Madrid már szerdán lejátszotta bajnokiját. Az Atlético hazai pályán verte 2-1-re a Real Sociedad csapatát és vasárnap szintén otthon játszik az Osasuna ellen. Nekik tehát sehová sem kell utazniuk, ellentétben a bolyongó Real Madriddal.

Forrás